sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Minun oma kellohelma


Joskus joku ihana kangas joutuu odottelemaan pitkäänkin ennenkuin pääsee käsittelyyn. Ehkäpä juuri siksi, kun oikea ideaa ei ole vain löytynyt. Tämän orvokkikankaan olen tilannut kauan sitten eli monelle teille ompelijalle se on varmasti jo vanha, kauan sitten jo ommeltu kangas :)


Olen kerran aiemmin  ommellut kellohelmaisen paidan tyttärelleni. Hieman kyllä mietin, että onko tämä malli parempi nuorelle tytölle. Ehkä on? Joka tapauksessa tykkään tästä tosi paljon.


Kaavana on paljon käyttämäni Friday Evening -mekon kaava. Mittasin vyötärön paikan ja leikkasin kankaan poikki. Seuraavaksi leikkasin niin pitkän kellohelman kuin kankaasta sai. Vyötärölle ompelin lisäksi hyvin varovaisesti venyttäen Framillon -kuminauhan. Se mukavasti ryhdistää ja pitää kuosissaan vyötärön seudun. Tämä oli nopea tehdä, sellainen yhden illan projekti. Haluan vielä tehdä tällaisia lisää pidemmällä helmalla, niin saan kivoja kesämekkoja.

Aurinkoista alkavaa viikkoa teille :)20 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköinen, hyvin sopii malli aikuisellekin.
  P.S. minulla on juuri päälläni samasta kankaasta toppi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun hauska kuulla, että omistat samaa kangasta. Minä niiiin tykkään tuosta kankaasta :) Kiitos sinulle paljon Ninnu!

   Poista
 2. Tämä kangas on aivan yli-ihana! Tykkään!
  Mistä on peräisin tämä Friday Evening-kaava? Todella kaunis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo yli-ihana on juuri oikea sana :) Alkuperäinen kaava löytyy Ottobre Woman 5 / 2013 lehdestä mallinumero 4. Sitä kaavaa olen pyöritellyt melko moneksi muodoksi. Suuret kiitokset Pikku Akka :)

   Poista
 3. Kaunis kuosi ja malli! Ei tämä ole lainkaan tyttömäinen, sopii aikuiselle naiselle mainiosti. Ihanan kesäinen, orvokit kuuluvat kesään :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankaan kuosi on todella ihana, tykkään noista aika voimakkaista väreistä. Ehkä pelkäsin mallin leventävän kovasti, mutta se on nyt tällainen :) Lämpimät kiitokset Hanna Mi!

   Poista
 4. Tämähän on upea, korostaa vyötäröäkin niin nätisti! Minulle ihan outo kangas, mutta tosiaan mukavan kesäinen ja kauniit sävyt! Siellä ruudun toisella puolella on kyllä niin simpsakka rouva että :) Mukavaa viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malli on kyllä aika mielenkiintoinen. Alkoi kyllä kiinnostamaan tehdä pitempiä mekkomallisiakin. Varmaan kankaan pitää olla aika laskeutuva, ettei tule liian tönkkö. Kiitoksia paljon Krista :)

   Poista
 5. Kaunis malli ja kangas, sopii sinulle tosi hyvin. Naisellinen eikä tyttömäinen, sanoisin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Manda :) Minustakin tästä tuli loppujen lopuksi kiva. Hieman kyllä jänskätti nähdä lopputulos, mutta kyllä tälle käyttöä tulee.

   Poista
 6. Aivan ihana! Tykkään itsekin tästä mallista, täytyypä kaivaa tuo lehti esiin ;)....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja:) Tuo malli ei ole siis aivan lehden mukainen, mutta yläosan siitä saa ja leikkaa sitten vyötärökohdalta poikki ja tein tosiaan kellohelman itse omien mittojen mukaan. Se ei ole onneksi vaikeaa.

   Poista
 7. Ei tämä mikään teinivaate ole! Hyvin passaa aikuselle naisellekki. Ite tykkäisin kans tuollasesta. Kangas passaa hyvin tähän.
  Aikasemmin olit ommellu kauniit housut itelles. Pääsiäisnoidat sai hymyn huulille. Kivoja kuvia. Sä ehit päivittää monta kertaa aina ennen ku mä ehin konneelle istumaan nykyään, mutta jätän merkkiä käyessäni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava aina kuulla sinusta ja kiva kun jaksat jättää merkkiä, mutta ei siitäkään mitään paineita :) Kevät se painaa päälle ja sehän on niin mukavaa. Saa nähdä tätä päivityksen tahtia, vaikuttaako se siihen;) Isommat juhlat ovat kyllä toukokuun lopussa edessä ja siihen pitäisi jo kovasti alkaa valmistautumaan. Mutta juhlathan ovat ihania :) Kiitos sanoistasi ja kiitos kommentistasi :) Käynpäs nyt vierailemassa sinun blogissasi :)

   Poista
 8. Minustakin paita on tosi kaunis ja malli passaa oiken hyvin aikuisellekin! Tuosta mallista saa varmasti mitä mukavimpia kesämekkoja. Niitä odotellessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika :) Yritän saada aikaiseksi tehtyä myös mekkomallisenakin. Lööpitkin näyttivät tänään ennustavan lämmintä kesää ;). Silloinhan niille olisi kovasti käyttöä.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos sinullle:) ja mukava kun tulit käymään blogissani.

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.