torstai 5. kesäkuuta 2014

Helleasu tyttöselle



Kierrätyshaaste jatkuu ja tällä kertaa tuunasin tyttöselle kesäsetin. Edellisen postauksen mekosta jäi helmakappale jäljelle, josta syntyi tämä hame. Laitoin tukikankaan kiertämään helmaa ja ompelin tiheällä siksakilla ympyröitä, joiden sisäosat sitten leikkasin saaden kivoja reikiä hameen helmaan. Valkoinen vetoketju on pienenä yksityiskohtana renkuloiden kanssa.



Helletopin ompelin mieheni vanhasta kaulupaidasta. Sekä hame, että paita on leikelty ns. summissa mittanauhan mittojen mukaan. Toppi on lähes laatikon mallinen. Kaina-aukkoja hieman muokkasin kaareviksi, jotta paita ei kovin paljon rypyttyisi kainaloiden alta. Kuminauhapoimutuksella tein muotoa paitaan. Edessä olevan nappilistan ompelin kiinni. Paidan saa helposti puettua päälle, sillä kuminauhapoimutus joustaa reilusti. 


Osan aikaa ompelin pihalla, terassilla varjoisessa paikassa. Kyllä olikin mukavaa ommella pihalla kun ilma on niin lämmin. Tällaisesta pidän :)


Aurinkoista päivää teille ihan jokaiselle :)


16 kommenttia:

  1. Upea keksintö nuo reiät hameen helmassa. Toppi istuu todella hyvin, ei uskoisi sen olevan neliönmallinen. Kokonaisuutenakin todella kaunis asu. Näille säille varmasti täydellinen asu. Kauniit säät kyllä hemmottelee, ihana että voit nauttia ompelusta ulkona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Malli on ehkä enemmän ylöspäin kapeneva, mutta melko neliö :) Mukavasti antaa istuvuutta tuo kuminauhapoimutus. Kyllä tällaiset asut on mukavia näin lämpiminä kesäpäivinä, joita voisi olla vaikka koko kesän :) Harmittaa olla sisällä ompelukoneen ääressä kauniilla ilmalla ja onneksi sopiva varjopaikka löytyi, missä on mukava harrastella. Kiitos sinulle Hanna Mi :)

      Poista
  2. Helman ympyrät on hauska idea ja toppi tosi kaunis! :) Tuo kumilankapoimurus pitäisi minunkin opetella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen joskus Ottobre-lehden ohjeiden avulla opetellut kumilankapoimutusta ja ei se ole ollenkaan vaikeaa. Jos sinulla on niitä lehtiä, niin kannattaa kurkistaa sieltä miten homma hoituu. Siellä on ihan hyvin selitetty asia :) Lämpimästi kiitoksia Manda kommentistasi :)

      Poista
  3. Toppi on aivan ihana! Juuri tuollaisia kangastoppeja minäkin tykkäisin meidän tytöille tehdä, täytyypä laittaa muistiin. Hauska idea nuo hameen reiät myös, eipä ole tullut minulla mieleen. Valkoinen vetoketju on kiva piriste. Niin kaunis kampauskin siellä tytöllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo topin malli juuri kumilankapoimutusten avulla on kyllä tosi kiva. Tykkään kun saan istuvuutta jollain kivalla tavalla ja kuitenkin helposti ja näppärästi. Kokeilehan sinäkin toppimallia :) Noita reikäjuttuja olen nähnyt joskus jossain paidoissa ja sieltä ajatus on mielessä pyörinyt ja nyt se tuli mieleen kun mietin miten hameen toteutan. Kiitos paljon Krista :)

      Poista
  4. Voi, miten mukava tuo reikäreuna. Katsoin ensin yläkuvasta, että olet tehnyt hameen vanhasta verhosta, jossa on ollut purjerenkaat. :) Aika kiva idea olis sekin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska muuten, että reiäthän ovat kuin purjerenkaita :) Meillä ei ole muuten koskaan ollutkaan purjerengasverhoja. Olen kyllä sellaisia ihaillut, mutta jostain syystä ne ovat jääneet hankkimatta tai tekemättä. Verhoista saisi kyllä kivoja tuunausjuttuja, mutta olen liian innokkaasti hävitellyt aikoinaan vanhoja verhoja. Kiitos sinulle Pikku Akka kommentistasi :)

      Poista
  5. ihana setti!kiva yksityis-kohta nuo reiät hameen helmassa,piti tosiaan tarkemmin kuvaa katsoa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi :) Tuntui tyttönen kyllä tykkäävän setistä ja nuo reiät helmassa on kyllä ihan kiva pikku lisäys :)

      Poista
  6. Tyylikkään näköinen asu! Olet keksinyt kivoja ideoita, kuten nuo hameen pyörylät.

    VastaaPoista
  7. Tosi nätti setti! Kumilankapoimutus on munkin kokeilulistalla, kun nyt vaan ehtis... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna S:-). Onhan niitä monia juttuja mitä olis kiva kokeilla, mutta aikakin on rajallinen :-).

      Poista
  8. Tosi kaunis asu! Huippuidea nuo reiät hameessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura :) Jäi vielä kaivelemaan tuo kankaan reikäkoristelu, että pitää varmaan vielä kokeilla jotain muutakin :) Sen verran mukavaa ja mielenkiintoista se oli :)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.