tiistai 4. marraskuuta 2014

Tyttärelle käyttövaatteitaTämä ihana kukkakangas on odottanut ompelua kesästä asti. Joskus joku kangas laittaa miettimään, mitä siitä tekisi ja loppujen lopuksi se päätyykin aika perusmalliin. Tälle kankaalle kävi juuri näin:) Ostin kankaan kesälomareissun yhteydessä Metsolasta.Kangas on itsessään niin kaunis, että en keksinyt oikein mitään muokattavaa siihen. Jotain pientä teki mieli laittaa ja se oli tällä kertaa hihoihin nuo framillonit, jotka kivasti kiristävät ylipitkiä hihoja lyhyemmiksi. Lisäsin rypytyksen yläosaan vielä pienet rusetit. Herkkää ja kaunista kankaan pitsiset kukat vaativatkin:)


Housut ompelin sivusaumattomien leggareitten kaavalla. Tein ylimääräisen sauman polvien alapuolelle. Antaa vähän ilmettä perushousuille. Vyötäröllä on kuminauhakuja. Tämä kangas on samaa kangasta, josta pari vuotta sitten ompelin isolle siskolle farkut.  Kangas on siis majaillut aika pitkään kangaskaapissa:)


Tällaisia ompeluita tällä kertaa. 

Pitkään olen haaveillut arvonnan järjestämisestä ja kohta on sen aika. Nyt olen keksinyt mitä laitan palkinnoksi ja senpä takia myös arpominen on mahdollista:) Olette ilahduttaneet minua paljon mukavilla kommenteillanne!

Tunnelmallisia ja mukavia hetkiä koteihinne!

21 kommenttia:

 1. Suloisen tyttömäinen setti! Juuri sopivasti yksityiskohtia, eivät kauniit kankaat aina kikkailuja kaipaakaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Manda :-) Näinhän se on, että kankaan mukaan mennään. Itsekin mietin, että tulee pian liian sekava.

   Poista
 2. Jotkut kuosit tulevat parhaiten esille ihan perusvaatteessa, niin kuin tämäkin! Kivan raikas setti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika:) Ei tämä kukkakuosi kyllä mitään kaipaa ja siihen helposti hukkuu vaan pikku näperrykset. Ja kiva kyllä tehdä ihan perusvaatettakin!

   Poista
 3. Kaunis setti :-)! Minäkin vasta ompelin tytöille farkkuja, yllättävän leveitä ottobren kaavat, olis varmaan voinu suoraan leggarikaavalla meidän ruipelokintuillekin tehä, tuli niin väljät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minustakin ne ovat niin väljiä. Joskus olen siksi juuri leikannut vanhat ostofarkut kappaleiksi ja niitä käyttänyt kaavoina. Mutta suosittelen kokeilemaan ihan leggareitten kaavaa. Näissä toimi tosi hyvin. Farkkukangas joustaa erittäin hyvin, mutta leikkasin kuitenkin hieman reilummilla saumanvaroilla ja vaikuttaa ihan sopivilta. Kiitos paljon Sari:)

   Poista
 4. Voi kun tästä tuli kaunis! Kangas on niin sievä, että antaa sen kertoa omaa tarinaansa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoitkin:) Kangas kertokoon tarinaansa, ei siinä muuta tarvita. Tykkään mahdottomasti kankaasta. Kiitos Katja /Kakarat:)

   Poista
 5. Aivan ihana kuosi paidassa ja kaunis setti kaikenkaikkiaan! Hihoissa on kivat yksityiskohdat nuo kiristykset. Mietin tuollaista vaihtoehtoa yhteen paitaan kun vahingossa tulin ommelleeksi ylipitkät hihat, mutta en kuitenkaan uskaltanut koettaa kun vaate oli menossa muualle.. Näköjään tuollainen kuitenkin tosi hyvin toimii ja on kivan näköinen! Uskallan minäkin joskus kokeilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Raisa P:) Kokeilehan sinäkin tuota kiristysjuttua. Minusta se toimi tosi hyvin. Aika summissa kiristelin kuminauhaa, kuitenkin kohtuullisen napakasti. Omille lapsille onkin hyvä kokeilla ja harjoitella eri juttuja. Muille kun tekee, niin tulee enemmän paineita onnistumisesta:)

   Poista
 6. Kaunis setti ja niin pirteän värinen, sopii tosi nätisti tytöllesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nämä sopivat kivasti tyttöselle ja itselle oli niin mukava ommella pirteistä väreistä, oikea väriterapiaompelus. Kiitos sinulle Hannariina :)

   Poista
 7. Ihana kampaus jälleen tytölläsi - meidän tytöt tekevät minulle lähes joka ilta kampauksia, mutta huonosti antavat omassa tukassaan olla mitään lettejä tai muita sellaisia ja minä niin tykkäisin niistä :) Kauniit, tähän vuoden aikaan sopivat täyteläiset sävyt tuossa paitakankaassa ja housut on tosi makeet - tuon tapaisia on täälläkin suunniteltu ja kangaskin on jo hankittu, kunhan päästään aloittamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja vielä pitää lisätä, että arvonta kuulostaa kivalta, mielenkiinnolla odottelen, mitä olet keksinyt :)

   Poista
  2. Kiva nähdä minkälaiset housut teet. Ihana kun tyttösi tekevät sinulle kampauksia :) Tämä meidän tyttönen taas tykkää kovasti nutturoista ja leteistä. Itse en taas osaa niitä ollenkaan pitää, onhan minulla sen verran lyhyetkin hiukset nyt, ettei mitään erikoista niihin edes saa :) Joo, koitan saada arvonnan pystyyn! Kiitos sinulle kovasti Krista:)

   Poista
 8. Oi että! On kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan todella kauniit!
  Tuo kukkapitsikangas on niin nätti. Samasta kankaasta, mutta vain mustalla pohjalla ompelin joku aika sitten siskoni lapsille paidat ja sain tehtyä itelle vielä pipon ja on ihan ehoton suosikkipipo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, varmasti mustalla pohjalla tämä on ihana. Ja pipoksi tosi kaunis:) Voin hyvin kuvitella, Kiitos Silja!

   Poista
 9. on kyllä aivan makia kangas! kaunis paita. j

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollutkin ja minulle makia ompelukohde :) Kiitos Ketunpesän Hanna!

   Poista
 10. Kauniita perusvaatteita - ne on ihan parhaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä asuja tarvitaan kyllä. Tuntuu, että niitä ei ole koskaan liikaa. Tykkään kyllä tehdä trikoopaitoja, että siinä mielessä hyvä, että käyttäjiä löytyy :) Kiitos Pikku Akka!

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.