tiistai 2. joulukuuta 2014

Itse tehdyt jouluvalotMeidänkin kodissa on laitettu joulua erilaisin valokoristein. Eteisaulaankin halusin jotain keksiä. Viime vuonna minulla oli aulassa kaupan valkoiset paperitähdet, jotka olivat kauniit, mutta ei aivan parhaat kuitenkaan. Meidän eteisessä on sävyinä lämpimän beigen ruskeaa ja tummaa ruskeaa. Siksipä päätin itse tehdä tilaan sopivat koristeet, kun ei kaupankaan tarjonta oikein innostanut.Tänään kun kuvasin oli jälleen päivä, jolloin ei päivä valjennut ollenkaan. Siksipä otin jalustan kameralle ja harjoittelin jälleen säätämään kameraa. Kovin kellertäviä näistä kuvista tulikin ;). No ovatpa aika tunnelmallisia.

Materiaalina kransseissa on varastosta löytynyt kanaverkonpalanen. Tuttu materiaali, josta olen ennenkin kransseja tehnyt. Pyörittelin verkon pyöreäksi muodoksi. Halusin tehdä kransseista kuparin väriset. Senhän värisiä valojohtoja ei löydy mistään. Niinpä suojasin maalarinteipin palalla lampun osat ja kieputin valojohdot kranssien ympärille ja aloin sprayaamaan. Kun maali oli kuivunut, otin teipit pois ja asettelin vielä lamput sievästi kranssien sisälle. Halusin jotain pientä koristusta vielä ja niinpä saumuroin rullapäärmeellä ruutukankaasta rusettinauhat ja liimasin kuumaliimalla rusetit kiinni kransseihin. Tykkään nyt eteisemme jouluvaloista. Valot ovat oven molemmilla puolilla olevissa ikkunoissa.

Käsityötähän nämäkin ovat, eikö vaan ? :) 

Olen minä vähäsen myös ommellut, mutta pitää ensin saada työt valmiiksi ennen kuin voin ne tänne tuoda:)

Arvontaan on aikaa osallistua vielä tämän viikon!

Mukavaa alkanutta joulukuuta teille:)


22 kommenttia:

 1. Olipas ihana idea! Kuparisävy hyvä oivallus ja värivalinta.
  Kauniita jouluvaloja olet laitellut!
  Eka kertaa täällä sivullasi piipahdan. Saatanpa tulla toistekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kaisu:-) . Tosi kiva kun tulit käymään blogissani ja erittäin mukava jos tulet uudestaan, tervetuloa:-)

   Poista
 2. Käsityötä parhaimmillaan, sanoisin :) Upeat valot olet värkkäillyt ja tunnelmalliselta näyttää eteisenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun sain tehtyä. Hetken jo meinasin antaa olla ja laittaa vanhat valot, mutta parempi näin:-) . Kiitos Eerika!

   Poista
 3. Todella sievä ja tunnelmallinen valo! Kuvat ovat minun mielestäni oikein onnistuneita ja niissä on kauniit sävyt. Hyvin onnistuit harmaudesta huolimatta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse on niin mahdottoman kriittinen kuvien suhteen, mutta jos ajattelen reilu vuosi taaksepäin niin säätöjutut oli todella hebreaa vielä. Pikkuhiljaa sitä harjaantuu:-) . Paljon kiitoksia Pizzicato!

   Poista
 4. Oletpa tehnyt hienon kranssin! Ja kuvat ovat hienoja. Tunnelmaa täynnä. Tämä aika vuodesta on kyllä uskomattoman harmaata. Ei tosiaan pääse päivä edes kunnolla valkenee kun jo hämärä saapuu vaihtuen pimeäksi. Tsemppiä arkeesi , ettei mielesi mustu vaan pysyisi iloa ja valoa täynnä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti paljon kiitoksia sinulle Arki Vainiolla:-). Säät kyllä vaihtelee todella paljon. Viime viikolla yhtenä päivänä paistoi aurinko. Oli kyllä erilailla valoa. Mukavia hetkiä sinullekin:-)

   Poista
 5. Voi, miten nätit olet tehnyt! Ja on kyllä onnistuneita kuviakin! Voit olla tyytyväinen taitoihisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka sinulle kaunista kommentistasi. Olette kommentoijat niin ihania ihmisiä :-)

   Poista
  2. Oikeasti on niin kiva kommentoida, kun tietää, että blogin pitämisen suola on tämä vastavuoroisuus.

   Poista
  3. Minäkin ajattelen juuri noin:-) . On niin ihana kun saa aivan kuin jutella teidän kanssa:-)

   Poista
 6. Kauniin tunnelmalliset kuvat! Valokranssi on todella upea, siinä on ollut työtä kerrakseen. Teillä on kaunis koti, olen sitä tainnut monet kerrat ihaillakin :). Ihanaa joulun odotuksen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanaverkon taittelu on aika kätevää työtä. Verkko taipuu niin hyvin. Vähän saa varoa, ettei piikit satuta. Niitä pitää vain kääntää piiloon. Ja sprayaaminen on niin mukavaa ja nopeaa. Eli aika näppärästi ja nopeasti kranssit tuli valmiiksi:-) . Kiitos paljon Hanna Mi!

   Poista
 7. Kauniit ja tunnelmalliset valot! :) Mukavaa joulunalusaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa P ja mukavaa joulunalusaikaa myös sinullekin:-)

   Poista
 8. Olet kyllä tosi taitava tuon kanaverkon kanssa. Meilläkin olisi sitä vähän jemmassa, täytyisi ihan kokeilla, sillä olisin vähän kranssia vailla :) Rusettinauha tuo loppusilauksen kranssiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä. Oikeasti tulee niin nopeasti valmista. Ensin pyörittelee pitkäksi rullaksi ja kiinnittää sitten päät toisiinsa kiinni ja viimeistelee pyöreään muotoon. Tulee nopeasti valmista. Verkosta löytyy kiinnitysmateriaalit, kun leikatusta verkosta jää piikkejä. Niillä kiinnittää verkon kasaan. Kiitos paljon Krista ja työniloa sinulle:-)

   Poista
 9. Ihana tunnelma <3 Itse en ole kerennyt kuin joulutähden ripustaa ikkunaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aino-maria:-) . Minulla on jouluvalmistelut muuten aika vaihteessa vielä, mutta kyllähän tässä vielä ehtii:-)

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.