perjantai 12. joulukuuta 2014

Neulemekon yksityiskohtiaSain ommeltua itselleni villamekon syksyllä EK:n paloista ostamastani neuleesta. Kangas on viehättänyt minua, mutta idea lopputuloksesta on ollut auki. Omasta mielestäni keksin sitten jotain kivaa, jota yritin luoda mekkoon.


Kangas oli aika kuvioitua, mutta keskellä kangasta oli musta iso kohta. Päätin sijoittaa sen vartalon keskikohdalle, koska se seutu ei mielestäni tarvinnut mitään suuria kuvioita ;)


Sitten niihin keksimääni ideoihin. Leikkasin mustasta osasta hihoihin leveät kaitaleet, jotka katkaisin käsivarren sivuosasta kahtia. Nämä osat on ommeltu kaksinkertaisena. Löysin HH:n kangaskaupasta tuollaiset hakaset, joilla sain kiinnitettyä osat toisiinsa. Mutta kuitenkin niin, että aukko näkyy.


Toinen idea oli kauluksen erilaisuus. Jatkoin etu- ja takakappaleita viistosti ylöspäin, joista sain muodostettua kauluksen. Eli kaulus muodostuu jatkumona etu- ja takakappaleille. Leikkasin sen niin korkeana, että sain käännettyä kaulusta nurjalle puolelle noin kymmenen sentin verran. Silitin nurjalle puolelle tukikankaan. Kauluksen sivuosiin laitoin tukikankaan kaksinkertaisena, koska halusin kauluksen pysyvän sivuista ryhdikkäänä pystyssä. Tykästyin tähän mekkoon kovasti :) 

Mekon kaavana on jälleen sama, jo usein muokkamani Friday Evening -mekon kaava. 
Ehkä olette huomanneet, että olen aika laiska piirtämään kaavoja :) Siksi mieluummin kaivan vanhan kaavan, jota pyrin muokkaamaan. Toisaalta pitäisi välillä piirtää uusia kaavoja, sillä niistä saattaisi löytää taas uusia hyviä muokkauskohteita :)

Näiden kuvien myötä haluan toivottaa teille, jokaiselle
onnellista viikonloppua!
30 kommenttia:

 1. Kaunis! Onpa veistoksellinen tuo kaulus. Tykkään. Samoin todella piristävät nuo hihansuut. Hakaset sopivat niihin enemmän kuin hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka:) Enpä olisi hoksannut tuota veistoksellisuutta, mutta sitähän kaulus todellakin on. Uskon kyllä, että käyttöä mekolle tulee. Toivottavasti materiaali pysyy hyvänä. Paloista ostetuista kankaista kun ei aina tiedä minkälainen laatu on.

   Poista
 2. Ai miten kaunis! En tiedä mikä yksi sana kuvaisi tätä parhaiten, mutta tosi onnistunut toteutus. Hyvä kokonaisuus, kaulus on mielenkiintoinen. Ei olisi itselľä kyllä välähtänyt. :) minullakin on vielä muutama palalaarista löydetty neulos odottamassa onspiraatiota ja aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus paloista löytyy todellisia herkkuja, että ei oikein uskalla edes ryhtyä leikkaamaan peläten pilaavansa kankaan. Joskus kyllä kannattaa odottaakin sitä kuningasajatusta. Toivottavasti löydät paloille kivan inspiksen ja sopivan ajan ompelulle. Kiitos sinulle Katja /Kakarat:)

   Poista
 3. Hyviä oivalluksia taas nuo yksityiskohdat. Upea on mekko. Vaikka käytätkin usein mekoissa samaa kaavaa niin saat näyttämään ne ihan erilaisilta kun jaksat näperrellä niihin pieniä ja isompia yksityiskohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika kivasta kommentista :) Kyllähän se peruskaavalla tehty asu muokkautuu ihan toiseksi vaatteeksi jos sitä hiemankin muuttelee. Ja kuinka kivaa se muutteleminen onkaan:)

   Poista
 4. Voi että, miten mahtavasti ideoitu ja käytännössä toimii niin kauniisti! Kangas on prikulleen oikein mallattu kaavaan, kaulus veikeä ja noihin hakasiin rakastuin! Sen idean kopioin taatusti joskus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos saat jotain ideaa mukaasi. Sehän onkin parasta jos voimme antaa toisillemme inspiksiä ja vinkkejä. Onneksi löysin nuo hakaset, tykästyin myös niihin kovasti. Lämpimästi kiitoksia Hannariina :)

   Poista
 5. Tosi kaunis mekko, kivoja yksityiskohtia! :)

  VastaaPoista
 6. Kerrassaan upea! Kangas on kuin tehty tuohon mekkoon ja kohdistukset ovat nappiin. Ihania yksityiskohtia. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että pidit :) Olin kyllä aika innoissani kun näin, että tästä tulee käyttövaate, eikä kaappiin jäävä epämääräisyys ;) Tällaisia mekkoja on kyllä kiva pitää näin talvisaikaan. Kiitos sinulle kommentistasi Hanna / Marakantti !

   Poista
 7. Onpa kaunis mekko, ja ihan sinun näköinen niin sävyiltään kuin tyyliltäänkin! Todella kiva idea nuo hihansuut ja kaulus on myös sellainen, josta itsekin pitäisin kovasti! Olet onnistunut erinomaisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Mieltä niin lämmittää :) On niin mukava kun voi tehdä itse vaatteita, joista tykkää. Näin ompelujen kautta sitä löytää uusia ulottuvuuksia omaan pukeutumiseen. Tämän tyylisiin mekkoihin ja pitkiin tunikoihin olen kyllä kovasti ihastunut.

   Poista
 8. Todella kaunis mekko ja hienoja yksityiskohtia! Kangas sopii malliin hyvin. Olet onnistunut kyllä täydellisesti tämän mekon toteutuksessa! Varmasti mukava ja lämminkin päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva oli lukea kommenttisi :-) , kiitos! Oli muuten mukavan lämmin pitää. Sen verran olen jo ehtinyt mekkoa käyttää:-)

   Poista
 9. Voi että, jätin puhelimella kommentin, mutta näköjään ei ollut tullut perille :(. Todella tyylikäs ja upea mekko! Ihania oivalluksia, kaulus sopii sinulle ja myös mekon malliin kauniisti. Hihan halkio hakasineen on mahtava, loppujen lopuksi pieni, mutta todella kaunis yksityiskohta. Tämä on juuri sellainen mekko, jolle varmasti löytyy monessa tilanteessa käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummallinen tämä blogger kun hävittää kommentteja :o. Tuttua minullekin! Kauniisti kirjoitit ajatuksesi, kiitos Hanna Mi:-)

   Poista
 10. Kauniit yksityiskohdat! Tykkäsin kovasti hihan soljista, sopivat mekon kuviointiin erittäin hyvin. Mekko vaikuttaa oikein monikäyttöiseltä, kuten Hanna Mi kirjoittikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soljissa ja mekossa on todellakin samaa kuviointia. On jännä, että en ajatellut sitä valitessani solkia, mutta ehkä se vaikutti kuitenkin valintaani:-) Kiitos paljon Mandariinimania!

   Poista
 11. Kaunis ja varmasti tosi lämpöinen!

  Kiitos ihanasta paketista!
  Viis vuotta sitten asuttiin samalla paikkakunnalla ja usein olen sinut nähnyt :)
  Näin se on maailma pieni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kun sait paketin:-) .

   Olipa hauska kuulla, että tiesit minut. Taidanpa laittaa sinulle sähköpostia :-)

   Poista
 12. Voi että kuinka kaunis mekko, ihania yksityiskohtia olet keksinyt.

  VastaaPoista
 13. Ihan huikea!!! kiitos mukavasta kommentistasi blogiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Syvältä.Sanna ihanasta kommentista :-)

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.