torstai 14. tammikuuta 2016

Uusi vuosi ja uudet kujeet :)Hyvää ja onnellista alkanutta vuotta teille kaikille. Uusi vuosi onkin lähtenyt käyntiin kauniin ja kunnon talvisään säestämänä. Kylmyyttä ja lunta on riittänyt. Nyt on talven aika ja tästäkin vuoden ajasta nautin. 

 Kauneutta on riittänyt. Aurinko ja lumiset maisemat ovat houkutelleet ulos kuvailemaan. 


Olen päässyt käsitöiden kanssa heikosti yhteistyöhön viime viikkoina, mutta en huolestu siitä, sillä uskon ajan ja innostuksen osuvan vielä kohdalleen jonain kauniina päivänä :) Haaveissani olen suunnitellut paljonkin ompelujuttuja ja sehän on jo paljon se.


Haluanpa kertoa teille uudesta harrastuksestani, jonka olen saanut hyvän ystäväni myötä:)


Olenkin melko herkkä innostumaan ja kokeilemaan uusia juttuja. Voitteko kuvitella, että olen joulukuun alusta lähtien käynyt kerran viikossa avannossa ? En nyt sentään meren rannassa. Se tuntuisi liian hurjalta. 
Meidän uimahallin yhteydessä on ulkoallas, jossa voi harrastaa avantouintia. Se on, kuten kuvassa näkyy, ulkona ja veden lämpötila on noin 5-7 astetta riippuen säästä.
Olen aina ollut melkoinen vilukissa ja olenkin nyt aivan innoissani tästä uudesta harrastuksesta. Käymme saunan ja suihkun välissä yhteensä kolme kertaa altaassa. Olo on uinnin jälkeen upea ja lämpöinen. 
Enpä olisi reilu kuukausi sitten uskonut, että uskallan mennä kylmään veteen ja vielä nautin siitä :D Rauhallinen ja kannustava ystävä on ollut rohkaiseva tekijä tässä asiassa. 
Uusi vuosi on lähtenyt käyntiin aika mainiosti uuden harrastuksen siivittämänä :)

Voin vain suositella tätä muillekin! Mielelläni myös kuulen teidän kokemuksia avantouinnista :)


Tämä oli tällainen pieni tervehdys teille, ystävät:) Toivon teille valoisia ja kauniita päiviä. Toivon myös, että jokaisella blogissani vierailevalla on joku itselle tärkeä ja merkittävä harrastus, joku tekeminen tai puuhastelu, jonka parissa mieli lepää ja jonka kautta saa itselle iloa ja mielen virkistystä :)
42 kommenttia:

 1. Hrrr.... tulipa kylmä näin uunin kupeessa teetä hörppiessä...
  Monet kehuvat avantouintia. Varmasti mahtava harrastus!
  Reipasta uutta vuotta sinullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurjan hieno harrastus tuo on:) Ensimmäisillä kerroilla kyllä jännitti tosi paljon, että miten koen kylmän veden vaikutuksen. Onhan vesi kyllä tosi kylmää...
   Ikää kun tulee lisää, niin innostustakin tulee lisää kokeilla vähän omia rajoja:)

   Kiitos paljon Pikku Akka:)

   Poista
 2. Minua ei kyllä kovin herkästi avantoon saa :). Kesälläkin on tekemistä, että tarkenee järveen mennä :). No joo, onneksi lapset ovat rohkeampia, kävivät jouluna mummolassa kastautumassa +4 C vedessä.

  Ihanaa, kun olet löytänyt uuden virkistävän harrastuksen, paljon olen hyvää avantouinnista kuullut minäkin. Kaverin kanssa onkin kiva kokeilla uutta juttua!

  Täälläkin on ompelujutut olleet vähän vähemmällä. Takkatuli, sohvannurkka ja langat ovat nyt houkutelleet enemmän. Pakkasilla talvinen luonto on kyllä näyttänyt kauneutensa, upeita kuvia olet ottanut. Hyvää tätä vuotta ja mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On teillä rohkeat lapset, kun noin kylmässä vedessä ovat rohjenneet kastautua. Taitaa kyllä ollakin niin, että lapset on niin ennakkoluulottomia ja rohkeita, että tekevät mitä vaan. Vanhemmuuttaan tulee niin paljon varovaisemmaksi ja aremmaksi. Tämänkin suhteen olen niin ylpeä itsestäni, että olen ylittänyt omia rajoja:)

   Mukavalta kuulostaa sinun neulomisjutut. Tulen tässä sopivan ajan löydyttyä ihailemaan kaikkea mitä olet tehnyt:)

   Kiitos paljon Krista:)

   Poista
 3. Kuulemma tämäkin harrastus on koukuttavaa, mutta hrr.. minä en kyllä kovin helpolla avantoon suostuisi..:) siis en ikinä, mutta silti vannomatta paras.. :) Ompelurintamalla on täällä vähän samanlainen malli.. Suunnitelmia olis, mutta käynnistyminen on nyt vähän hitaammanpuoleista.. Liikaa ideoita, ei oikein osaa tarttua mihinkään. Olenkin aloitellut käsityöt neulomisella, pitkästä pitkästä aikaa.. :) Upeita, talvisia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin kuvittelin itsestäni, etten ikinä uskalla kokeilla avantouintia. No näin kävi, että olen koukuttunut siihen näinkin lyhyen ajan jälkeen :)

   Mukava kuulla, että muillakin on käsityörintamalla hitaamman puoleista. Eiköhän me saada vielä paljon aikaiseksi. Käsitöiden tekeminen on myös niin terapeuttista.

   Kiitos paljon Raisa P:)

   Poista
 4. Kauniita kuvia!
  Uusi harrastus on hieno homma! Oot kyllä rohkea tyttö☺ itse en uskaltaisi avantoon mennä!! Mukavaa loppuvuotta💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mukava saada uusia kivoja harrastuksia :) Ystävien kautta niitä usein saakin:)

   Kiitos paljon Tarja kommentistasi:)

   Poista
 5. Hui, en kyllä ole avantoon uskaltanut. Mutta uskon sen tekevän upean olon, ehkä joskus tarkenisin itsekin... Kauniit kuvat ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin ihana kun tulee avannon jälkeen niin lämpöinen olo ja tuntuu, että väri kiertää. Varpaatkin ovat niin lämpöiset. Ehkä sinäkin joskus innostut tästä jutusta:)

   Kiitos sinulle Hannariina ja mukavaa viikonloppua:)

   Poista
 6. Todella kauniita talvisia kuvia! Ihanat sävyt ja taitavasti olet saanut valkoisen lumen pehmeyden kuviin. Minusta lumen kuvaaminen on tosi vaikeaa! En ole ikinä käynyt avannossa, mutta houkuttelisi kyllä kovasti. Minulla on huono ääreisverenkierto ja palelen herkästi. Taitaisi avannossa käynti juurikin auttaa tähän ongelmaan. Täytyisi löytää kaveri, jonka kanssa ehkä uskaltaisi :) Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi lämmin kiitos sinulle Pizzicato:) Mukava kuulla hyvän kuvaajan kehuja :)

   Jospa sinäkin löydät kaverin itsellesi ja pääsette kokeilemaan avantoa. Minulle ei olisi tullut edes mieleen tämä juttu ellei kaveri olisi houkutellut. Ääreisverenkiertokin saa kyytiä ja lämpöiset kädet ja varpaat ilahduttavat mukavasti.

   Poista
 7. Hui, minä olen niin vilukissa että pelkkä ajatus puistattaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuo ajatuksissa jo puistattaa, mutta jälkitunnelmat ovat aivan toiset :)
   Kiitos paljon Syvältä.Sanna:)

   Poista
 8. Minä kävin mooonta vuotta sitten yhden talven avannossa, meressä, kun siinä vieressä silloin asuin :) Tykkäsin kyllä kovasti ja muistan vieläkin sen mahtavan olon kun vedestä nousi laiturille. Nyt kyllä pitäisi olla aikas hyvä tsemppari mukana, että minut saisi uudelleen avantoon. Jotenkin kylmään veteen meno ei houkuta yhtään, mutta ehkä siihen jäisi taas koukkuun, jos vaan päättäisi aloittaa :) Nämä sun maisemakuvat on kyllä ihan huikeita <3 Olet taitava kuvaaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava kuulla kokemuksestasi avannon suhteen. Varmasti kyllä innostuisit uudelleen kun vaan uudestaan lähtisit pulahtamaan:)Nyt on kyllä ollut aika hurjia pakkasia. Kolmenkympin pakkasilla emme käyneet, mutta lähes kaksikymmentä pakkasta oli viimeksi ja ihan hyvin selvisimme:)

   Kiitos paljon Eerika kommentistasi:)

   Poista
 9. Ihania talvikuvia. Niin kauniita.
  Avanto... kylmät väreet meni jo sanasta...
  Onnittelut uudesta harrastuksesta! Rohkeutta pitää olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi Suvituulia:)

   Onhan tuo hurjan kuulosta hommaa mennä kylmään veteen, mutta olo on niin huikea sen jälkeen, että uudestaan on päästävä:)

   Poista
 10. Niin hurmaavia talven tunnelmia!
  Ihastuin kovasti tuohon kolmanteen kuvaan.
  Ja rohkea olet, kun tuonne jäiseen veteen uskaltaudut!
  Upeaa alkanutta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvauspäivänä oli hurjan kaunis talvisää. Aurinko paistoi todella kauniisti ja juuri oli satanut mukavasti lunta. Kyllä kamera nautti tehtävästään:)

   Kiitos paljon Mantelilaakson Susanna:)

   Poista
 11. Nämä sinun luontokuvasi ovat upeita, taitavasti saat vangittua valon ja tunnelman. Avantouinnista olen minäkin kuullut vain hyvää, mutta itseäni ei kyllä vähääkään huvita kokeilla... ;) Täytyisi kai olla se kaveri yllyttämässä.
  Hyvää alkanutta vuotta ja viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Manda:) Mukava kuulla ajatuksesi kuvien suhteen. Olen niin nauttinut kuvaamisesta <3

   Kyllä kaverillani on suuri rooli tässä hurjassa jutuissa. Varsinkin kun hän on rauhallinen ja varma. Minäkin vaan rohkaistun vieressä:)

   Poista
 12. Onnellista alkanutta vuotta 2016 sinullekin!

  Mukava, että olet löytänyt uuden, kivan harrastuksen. Harrastuksista saa niin paljon hyvää mieltä :)

  Minä en ole koskaan käynyt avannossa. Luulen, että se ei ehkä ole minun juttuni, sillä kesän lämpimillä keleilläkään en meinaa uskaltautua avovesille uimaan. Olen niin mahdoton vilukissa!

  Aivan ihania talvisia kuvia <3 olet kyllä tosi taitava kuvaaja!

  Ihanaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kaaru - Pieni lintukoto:)

   Kyllä harrastuksia pitää olla. Itselleni niillä on suuri merkitys ja välillä joku harrastus voi olla tärkeämmässä roolissa kuin toinen. Tärkeintä, että niitä kuitenkin on:)

   Poista
 13. Hieno harrastus! Kerron lastemme kokemuksia, tykkäävät<3Jopa 3- vuotias A käy avannossa, tosin joulukuussa porukka viimeksi käynyt.Avantoon alle 50 m.:)Aloitan sen itsekin joskus....t. Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihailen teidän lapsien rohkeutta. Onhan teillä upea tilanne, kun avanto on noin lähellä. Kuulostaa kyllä hienolta. Sinulla onkin siis valmiiksi rohkaisijat ja hyvinkin lähellä. Kiitos paljon Pirta:)

   Poista
 14. Vau, mikä harrastus! En kyllä itse uskaltaisi kokeilla, joten nostan hattua sinulle. :) Olen niin monen kuullut kehuvan avannon hyvää tekevästä vaikutuksesta. Astangajooga oli muutama vuosi sitten todella rakas harrastus itselleni, mutta muuton myötä se jäi. Päällä seisonta oli suurin ylpeyden aiheeni, mutta eipä taitaisi enää onnistua. Kauniita roosanhehkuisia kuvia talvimaisemista! Mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut hauska nähdä miten paljon reilusti itseä vanhempia ihmisiä (n. 60 -70 vuoden ikäisiä) on aktiivisia avantouinnin harrastajia. Se jotenkin on rohkaissut itseäkin, että miksen minäkin uskalla kun hekin. He ovat paljon kertoneet saunan lauteilla hyvistä kokemuksistaan:)

   Jooga on myös minua kiinnostanut, mutta en ole koskaan sitä harrastanut. Se on varmasti rentouttavaa.

   Kiitos paljon kommentistasi ja mukavaa viikonloppua myös teille:)

   Poista
 15. Ihania talvikuvia! Itse tykkään todella kunnon talvesta lumineen ja pakkasineen.
  Mukavan harrastuksen olet löytänyt! Avantouinnillahan on todettu olevan monia hyviä terveysvaikutuksiakin :) Joskus tuli itsekin pulahdettua mutta siitä on kyllä jo useampi vuosi. Lapset ovat myös käyneet kokeilemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt on niin upean talvista. Tänään ollut taas kova pakkaspäivä. Eilisestä pakkanen nousi lähes kaksikymmentä astetta. Kunnolla vaatetta vaan päälle, niin uloskin uskaltautuu.
   Itsekin olen kuullut vain hyvää avantouinnista. Onkin jännä nähdä miten se itselle vaikuttaa.

   Kiitos paljon kommentistasi mARa:)

   Poista
 16. Huippu homma, Kanneli! Meillä oli ennen tässä "kivenheiton päässä" avantouintipaikka ja kävimme siellä yhtenä talvena. Nyt se homma on "jäissä"! :)

  Ihana maisemakuvaaja sinusta on kehkeytynyt! Ihailen niitä aina tuolla Instassa! Pysy kuitenkin kuulolla täälläkin ja kerro joskus kuulumisia, kun ehdit! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Kaisu <3 En minä blogipuuhaa malta jättää. Te olette siellä olemassa <3. Tahtini saattaa olla välillä vähän hidas, mutta ilmestyn tänne aina kun vaan ehdin:)

   Kiva kuulla, että sinullakin on avantouintitaustaa. Huikeaa hommaa :)

   Poista
 17. 'Älä hyppää'. Hauska kielto altaan reunalla, varmaan aika harvat harkitsevat hyppäämistä!
  Mutta jos avantoon pitäsi pulahtaa, niin onhan tuommoinen allasavanto aika kiva vaihtoehto. Itse en ui ilman saunaa täällä Pohjolassa ollenkaan. Vesi on aivan liian kylmää kesät talvet... :-) Mutta avantouinti on kyllä varmasti ihanaa kunhan vain uskaltaa.
  Ihania kuvia, nopeasti olet tullut uuden kamerasi kanssa sinuiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta, ei altaaseen ole talvisin asiaa hypätä :D Taitaa olla kehoitus kesäuintia varten:)
   On kyllä jännä rohkaista itseä kokeilemaan uusia juttuja ja varsinkin sellaista mistä on etukäteen ajatellut, ettei ikinä uskalla tai halua:) Tulee tosi hyvä fiilis kun on ylittänyt itsensä.

   Kiitos sinulle paljon Maija N:)

   Poista
 18. Wau, mikä harrastus! Minua ei ihan heti taida avontoon saada, vaikka olen siitä kuullutkin pelkkää hyvää! Teidän perheessä harrastetaan monipuolisesti, ja sellaisia lajeja, joihin tarvitaan kyllä rohkeutta. Muistelen nähneeni täällä miehesi varjoliito kuvia?(olikohan se varjoliitoa) Upeita kuvia talvista maisemista, ihastelen katselen niitä Instagramissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Villa Pipo :)

   Kyllä mieheni harrastaa varjoliitoa. Se vasta onkin hurjaa hommaa. Avannossa on koko ajan maa lähellä jalkoja :D Itse en yläilmoihin ihan hevillä uskalla :)

   Poista
 19. Kiitoksia, kun jaoit näitä upeita talvisia kuvia tänne blogiin! Olet kyllä saanut niin mahtavasti talven kauneuden vangittua kameraan. Innolla aina odotan Instagramissa uusia kuviasi, ne ovat niin kauniita. Minä en ole käynyt avannossa kuin pari kertaa, minulla se auttaisi kyllä valtavasti kipuihin. Ne kerrat kun olen kokeillut, niin lihaskivut ovat aina helpottaneet muutamaksi päiväksi. Äitini käy niin kauan joessa aamu-uinnilla (tai kastautumassa), kun joki pysyy sulana. Ja virtapaikalla se pysyy aika kauan. Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hanna Mi <3. Kuvaaminen on kyllä niin miellyttävää puuhaa. Olen todellakin ihastunut siihen harrastukseen. Jotenkin tuntuu, että nykyään katselee maailmaa aivan uusin silmin. Eri lailla näkee kaunista ympärillä :)

   Mietinkin tuota lihasjuttua, että auttaakohan avantouinti siihen. Itsellä helposti selkälihakset jumittuu. Uskon kyllä, että tuosta on apua. Hieno mahdollisuus äidilläsi. Hyvä onkin kun on säännöllisesti käynyt, niin elimistö on rauhassa tottunut viilentyvään veteen. Itselläkin on tarkoitus käydä kesään asti ja taas kesän lopulla jatkaa kohti talvea.

   Poista
 20. Huikeita talvisia kuvia,aivan ihania :D Avanto-uintia en oo harrastanu,mutt oon kuullu paljo siitä kehuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos suvi :)
   Kyllä avantouinti on mukavaa puuhaa. Tuollakin missä käyn, on säännöllisesti useampi kävijä kerralla. Vaikuttaa aika suositulta puuhalta.

   Poista
 21. Silmä lepää kauniissa talvisissa maisemissa. Onneksi täälläkin on kunnon talvi.
  On sinulla melkoinen uusi harrastus ;D Ei onnistuisi minulta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinulle Toiveettodeksi :)
   Uskon, että sinäkin pystyisit tuohon, kun minäkin. Olen nimittäin aina kauhistellut kylmää ja kesäisinkin olen aika laiska uimari jos kelit ovat kylmät:)

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.