sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Saintpaulia ja uusi pöytä



 Kotipäivän viettoa, flunssa-aalto vähän riepottelee. Onneksi ei kuitenkaan pahempaa. Nythän on siis sopiva aika blogata. Toivottavasti helpotusta koneen ääreen pääsyyn tuo myös oma uusi läppäri :)


Ennen joulua päätimme uusia keittiön pöydän. Vanha pirttikaluston pöytä pääsi työpöydäksi. Tämä uusi on uusivanha, vai miten se nyt sanotaan. Pöytä on tehty sopivan rosoisen ja vanhan näköiseksi, ettei tarvitse kolhuja pelätä. Muutenkin se mielestäni sopii kivasti keittiömme ilmeeseen. 


Aika ruskea-valkoinen keittiömme sävytys onkin. Mieleeni tulee Elsa Beskowin sadun Täti Ruskea. Hän voisi kokata keittiössämme :)


Muistatte varmaan, että ennen joulua laitoimme ruokailutilan ikkunoihin ikkunalaudat. Ajatuksenani oli laittaa kyntteliköiden jälkeen kukkia laudoille. Erityisesti halusin Saintpauliat ikkunalaudoille. Mieheni on lapsena oppinut kukan nimeksi Samppaulia ja minä ajattelin nimen olevan Santpaulia. Googlen kautta tuli hieman erilainen nimi :D


Olen huono kukkien hoitaja, mutta nyt haluan yrittää hoitaa näitä. Ostin kukkaravinnettakin valmiiksi. Nämä kuulemma tykkäävät kukka-aikana ravinteiden lisäämisestä. Lisäksi näitä on kuulemma helppo lisätä pelkän lehden avulla. Lehti vain multaan, niin siitä se sitten juurtuu. 
Näissä kukkasissa on jotain vanhan mummolan tuntua ja siksi niistä pidän :) 
Kaksi kukkaa ikkunalaudalla näyttää vähän töpöltä, mutta pitää ensin vähän tutustua ja nähdä miten kukat pärjäävät kanssani, ennen kuin laitan niitä lisää.



Pakkaset ovat nyt joksikin aikaa hellittäneet. Muutaman asteen pakkaslukema ulkona tuntuu
 aivan lämpimältä. 

Nämä kaksi maisemakuvaa kuvasin juuri edellisenä iltana ennen pakkasen lauhtumista. Kuvaushetkellä oli -30 astetta pakkasta. Kuutamon loiste ja selkeä kirkas taivas houkuttelivat ulos. Otin jalustan ja kameran mukaan ja nautin kirpeästä säästä ja kauniista luonnosta.


Lisäsin tuollaisen Instagram -linkin tuohon sivupalkkiin. Toivottavasti se toimii ja sen kautta halutessanne pääsette Intagram -tiliini katsomaan kuviani. 
Tuo linkki löytyi googlettamalla ja ehkä parempiakin linkkejä on. Kertokaahan jos tiedätte 
sellaisista :)

Oikein mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa uutta viikkoa :)



torstai 14. tammikuuta 2016

Uusi vuosi ja uudet kujeet :)



Hyvää ja onnellista alkanutta vuotta teille kaikille. Uusi vuosi onkin lähtenyt käyntiin kauniin ja kunnon talvisään säestämänä. Kylmyyttä ja lunta on riittänyt. Nyt on talven aika ja tästäkin vuoden ajasta nautin. 

 Kauneutta on riittänyt. Aurinko ja lumiset maisemat ovat houkutelleet ulos kuvailemaan. 


Olen päässyt käsitöiden kanssa heikosti yhteistyöhön viime viikkoina, mutta en huolestu siitä, sillä uskon ajan ja innostuksen osuvan vielä kohdalleen jonain kauniina päivänä :) Haaveissani olen suunnitellut paljonkin ompelujuttuja ja sehän on jo paljon se.


Haluanpa kertoa teille uudesta harrastuksestani, jonka olen saanut hyvän ystäväni myötä:)


Olenkin melko herkkä innostumaan ja kokeilemaan uusia juttuja. Voitteko kuvitella, että olen joulukuun alusta lähtien käynyt kerran viikossa avannossa ? En nyt sentään meren rannassa. Se tuntuisi liian hurjalta. 
Meidän uimahallin yhteydessä on ulkoallas, jossa voi harrastaa avantouintia. Se on, kuten kuvassa näkyy, ulkona ja veden lämpötila on noin 5-7 astetta riippuen säästä.
Olen aina ollut melkoinen vilukissa ja olenkin nyt aivan innoissani tästä uudesta harrastuksesta. Käymme saunan ja suihkun välissä yhteensä kolme kertaa altaassa. Olo on uinnin jälkeen upea ja lämpöinen. 
Enpä olisi reilu kuukausi sitten uskonut, että uskallan mennä kylmään veteen ja vielä nautin siitä :D Rauhallinen ja kannustava ystävä on ollut rohkaiseva tekijä tässä asiassa. 
Uusi vuosi on lähtenyt käyntiin aika mainiosti uuden harrastuksen siivittämänä :)

Voin vain suositella tätä muillekin! Mielelläni myös kuulen teidän kokemuksia avantouinnista :)


Tämä oli tällainen pieni tervehdys teille, ystävät:) Toivon teille valoisia ja kauniita päiviä. Toivon myös, että jokaisella blogissani vierailevalla on joku itselle tärkeä ja merkittävä harrastus, joku tekeminen tai puuhastelu, jonka parissa mieli lepää ja jonka kautta saa itselle iloa ja mielen virkistystä :)