keskiviikko 8. elokuuta 2018

Pihamme kesäkukkasia


Lämmin kesä ja auringon valo ovat voimistaneet tänä kesänä pensaiden ja perennojen kukintaa. Uskomattoman runsaat kukinnat ovat ilahduttaneet kotipuutarhureita. Kasteluvettä on vain tarvinnut runsaasti.

Uudistimme sisääntulon keskustassa olevaa istutusaluetta. Miesväki latoi laatoista reunat, lisäsimme keskustaan multaa ja haimme uusia taimia. Lopousilauksena koristelimme istutusvälit valkoisilla koristekivillä, jotka ostimme Kodin Terrasta. Idean valkoisiin kiviin sain keväiseltä Espanjan reissultamme. Hotellimme pihapiirin istutusaltaat oli kaikki viimeistelty tuollaisilla kivillä. Ihastuin kovasti niihin.

En ole viherpeukalo ja en meinaa saada kasveja viihtymään pihallamme, siksipä en laittanut suuria määriä kesäkukkia. Olen kyllä yrittänyt ahkeroida niiden kastelussa, sillä eivätpä ne olisi kestäneet tätä kuivuutta.

Alla kuvia kesäkukkaistutuksistani.  

Illat ovat olleet niin ihania. Lämpöä on riittänyt pitkälle yöhön. Nämä pari auringonlaskukuvaa on kuvattu heinäkuun lopussa, kun lämpötila ennen puolta yötä oli vielä reilu kaksikymmentä astetta.

Nyt on pientä ilman viilennystä havaittavissa. Alkuviikko oli vähän viileämpää, mutta tänään ja huomenna on tosi lämmintä. Ensi viikolla lapset aloittavat koulun ja silloin saakin jo ilmat hieman viilentyä 😊

Mukavaa loppuviikkoa teille !


10 kommenttia:

 1. Kaunis piha!Meillä on laitettu myös katetta ja koristekiveä,että helpottaa rikkaruohojen kitkentää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku :) Antaa kyllä tosi kivasti ilmettä ja viimeistelyä pienetkin asiat. Tuli hyvä mieli kun sai nuo laitettua :)

   Poista
 2. Tänä kesänä on kyllä saanut selkä vääränä kantaa kasteluvettä.. Nätti istutusalue, kauniita kukkia. Ja upeat kuvat auringonlaskusta! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin on joutunut tehdä. Ruohikkokin on niin kuivunut vähäisestä vedestä. Kukkia olen vain viitsinyt kastella. Nyt onneksi sataa vettä. Kiitos kommentistasi Raisa P :)

   Poista
 3. Kaunis pihan ja ihania kukkasia. Täällä toinen EI-viherpeukalo. En tajua, miten jotkut saavat sellaisen mahtavan kukkaloiston aikaan. Minulla ei riitä taitoa eikä inspiraatiota. Vielä ei ole ilmat kovin raittiita. Juuri äsken istuskelin saunan terassilla ja lämpöä oli 19, vaikka kello ei ollut vielä kuutta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka 🤗 Varmaan tuolla inspiraation puutteellakin on iso merkitys. En minäkään oikein ole innostunut tai niin paljon innostunut, että saisin kukkaseni loistamaan. Alku kesällä puhtia riittää, mutta loppukesästä jo alkaa luovuttaa 😄

   Poista
 4. Kauniilta näyttää! Kun muutimme kerrostaloon, pitää tyytyä vain parvekekukkiin. Joskus ikävöin kukkapenkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija 😍 Parvekkeita saakin sisustettua tosi upeasti ja kukkia laitettua monenlaisia 😊👍

   Poista
 5. Upeita kukkia, maisemia ja kuvia ylipäätään!
  Kaunis istutusallas teillä siellä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu kommentistasi 🤗 Mukava tulla katsomaan blogiasi 👍👍

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.