sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Marimekon trikoota ja ikkunavaloja

 
 

Keväisellä ostosreissulla ostin tätä mustavalkokuvioista trikoota Marimekon ystävämyynnistä. Kangas on erittäin joustavaa, mutta samalla jämäkkää laadultaan. Kyselin tyttöseltä mitä hän haluaisi tästä tehtävän. Ja toiveena oli tällainen röyhelöhelmainen trikoopaita. Joskus elokuussa tein kellohelmaisen paidan samaiselle tyttöselle. Tuolloin toiveena olisi ollut tällainen röyhelöhelma, mutta ymmärsin toiveen väärin ja kellotin silloisen helman. Nyt tajusin neidin toiveen ja pystyin sen toteuttamaan.
 

 
Kaavana käytin raglanmallista paidan kaavaa, jota lyhensin ja kavensin vyötärön seudulta mittanauhan mittoja mukaillen. Helma syntyi kahdesta pitkästä kangaspalasta, jotka poimutin ja kiinnitin yläosaan. Lopuksi ompelin sivusaumat kiinni. Ompelin kylläkin framillon- nauhan vyötärön saumaan ryhdistämään kokonaisuutta. Kaula-aukon musta resori yhdistää mielestäni kaula-aukon seutua.
 

 

 
Lopuksi vielä kuva olohuoneemme ikkunavaloista. Nimittäin saimme paikoilleen nämä suutarinvalot. Pitkään ne ovatkin kassissa odottaneet ikkunaan pääsyä. Ajatuksissa oli aluksi laittaa nämä lamput kodinhoitohuoneen ikkunaan, mutta niissä oli kattopistokkeet jotenkin hölmösti liian kaukana ikkunasta. Muutaman päivän annan näiden nyt olla ja sitten pääsevät tähdet ikkunaan ja nämä valot saavat odottaa kevättä kaapissa.
 
Lumi on satanut maahan ja se onkin ihanaa:)
 
 
 10 kommenttia:

 1. Mulla on menossa joku kumma hullaantuminen Marimekkoon, ja tämäkin kuosi miellyttää kovasti! Ihana rimpsuhelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marimekolla on aivan ihania kuoseja. Toki jotkut tosi räväkät eivät niin innosta, mutta tykkään tosi monista. Tuo kuosi oli tosi kiva ja jossain vaiheessa mietin sitä myös itselle. Kiitos sinulle!

   Poista
 2. Tämä on todella nätti paita, sanoisinko että tyylikkään ja tyttömäisen upea sekoitus. Olet tosi hyvin onnistunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivasti kuvailit ajatuksesi:-). Kiitos sinulle!

   Poista
 3. Kaunis kuosi kankaassa! Minusta tuo sopii just hyvin vähän isomman lapsen vaatteeseen, ei ole nimittäin liian lapsekas :) Täällä vielä odotellaan lunta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta! Ei ole välttämättä helppo löytää isommalle lapselle sopivia kuviokankaita. Yksiväristen kankaiden kanssa on helpompi toimia. Ja on niin kiva ommella isommalle, kun äidin tekemä vielä kelpaa:) Kiitos sinulle:)

   Poista
 4. Voi että mulla tulee noita sun ompeluksia katellessa aina mieleen, että onnekkaita teiän lapset, ku saa vaan kertoa äitille minkälaisen vaatteen haluaa ja äiti ompelee. Ja aina tulee niin hienoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset:-). Enhän nyt toki ihan mitä vaan osaa tehdä, mutta näitä kohtuullisen yksinkertaisia:-). Ja ihana se, että lapsille kelpaa äidin tekemät.

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.