sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Apinoita paidassa ja shortseissa



Lomailtu on ja nautittu aurinkoisista ilmoista :) Asuntovaunu perässä kierrettiin Helsingin seuduilla sukuloimassa ja katselemassa kauniita maisemia ja nähtävyyksiä. Reissut on mukavia, mutta kotiin on aina niin ihana tulla :)

Pikku miehemme päällä on asu, jonka ompelin viime viikon alkupuolella. Paitakankaan hän on itse valinnut kangaskaupassa ollessamme ja monesti hän jo ehti kyselläkin "onko leijonapaita jo valmis?" Nyt se sitten on valmis ja kaveriksi paidalle ompelin vanhojen sammareitteni lahkeista shortsit. Housut ompelin pojan ollessa jo nukkumassa, joten sovituksia ei ollut ja lahkeensuut olisivat voineet olla hieman lyhyemmät. Mutta näinkin käy :) Matkin paidan apinakuvaa ja piirsin mallin, jonka mukaan applikoin vaaleasta beigestä apinan housun lahkeeseen. Silmät, nenä ja suu ovat vain leikattuja koloja applikointikankaassa, joten pohjakangas näkyy sitten läpi antaen niille sävyn.



Kotona odotti kaunis yllätys, kun ruusupensaan ruusu oli alkanut kukkimaan. Ruusupensaan lajike on Morden belle. Istutin pensaita sisääntulon läheisyyteen viime syksynä. Viime talven lumen puute meinasi tuhota pensaat, mutta niin ne vain lähtivät juuresta kasvamaan ja ehtivät myös ensimmäistä kertaa kukkimaan. Isompia ruusupensaita haluan vielä sisääntulon läheisyyteen ja mielelläni otan teiltä vastaan ideoita kestävistä ja runsaasti kukkivista lajikkeista !!

Mukavaa alkavaa viikkoa teille jokaiselle :)




14 kommenttia:

  1. Iloinen asu, housut ovat aivan valloittavat! Meilläkin o-l-i ruusupensaita sisääntulon yhteydessä, mutta juurikin viime talven lumettomuus vei ne :(. Nyt on vielä mietinnässä, ostanko ruusuja tilalle vai kenties jotain muuta. Ruusupensaat ovat niin ajattomia ja kauniita, tykkään niistä kyllä kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein pikkumiehen asu :) Tämä kyseinen ruusulaji selvisi paremmin talvesta. Toinen istuttamani ruusu, Lambert Closse- lajike ei niin hyvin selvinnyt. Pari pensasta jouduin ostamaan tuhoutuneiden tilalle. Olin ensin pettynyt, että näinkö herkkiä ne olivatkin, kun myyjän mukaan eivät vaadi mitään erityisiä peittoja talveksi. Mutta soittelin heille ja he sanoivat talven olleen erityisen huono kun lumi ei suojannut ruusuja ja totesimme, että ehkä tällaisiä talvia ei nyt kuitenkaan monia peräkkäisiä tule. Tämän takia ajattelin vielä kokeilla :) Ruusut ovat niin herkän kauniita. Kiitos Krista kommentistasi !

      Poista
  2. Iloinen on justiinsa sopiva sana kuvaamaan settiä. Kulutettu sametti on suloisen pehmoinen housumateriaali lapselle. Meillä on talon seinustalla ikivanhoja juhannusruusuja, valkoisia. Niissä on supervoimakas ja huumaavan ihana tuoksu. Kun me palasimme kesäreissulta, meillä oli vanhapoika-kaktus (ison kaktuksen pieni poikanen) avannut kukkanuppunsa. Kaktuksen kukka on aina yhtä ihmeellinen. Nytkin pienellä kaktuksella oli kolme kertaa itsensä mittainen kukkavarsi ja kukka isompi kuin kaktus itse. Onneksi ehdimme nähdä kukan, kun kukinto ei kestä edes vuorokautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On teillä ollut mahtava tuuri, kun näitte kaktuksen kukkinnon. Itse en ole nähnyt muuta kuin mieheni ottamasta valokuvasta. Hänen vanhemmillaan kukki silloin kuvaushetkellä upeasti kaktus. Aika jännä kasvi, kun vaatimaton runko pukkaa niin ihmeellisen kauniin kukan itsestään ja antaa sen näkyä vain hetken verran :)
      Kyllä juhannusruusu on varmaankin yksi varma valinta ruusuksi. Lisäksi jotain muuta värillistä, ehkä vaaleanpunaista. En vain ole sen kummemmin tutustunut vielä lajikkeisiin. Juhannusruusu on niin perinteikäs ja tuoksu on todellakin huumaavan ihana :) Kiitos Pikku Akka!

      Poista
  3. hurmaava setti!kivatvärit ja kuviot:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi, paitakankaassa on kyllä kivan raikkaat värit :)

      Poista
  4. Ihana asu! Muutenkin loistavia vaatepäivityksiä (en ole ehtinyt pitkään aikaan lukemaan :))!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanja, kiva kuulla :) Kyllä kesäaika ja lämpimät kelit houkuttelee mieluummin ulos kuin tietokoneen äärelle :)

      Poista
  5. Ihanan iloinen setti! Mä ostin viime kesänä yhden Easy Elegance- sarjan ruusun ja se kukki komeasti kaksi kertaa ja kukinnat kesti useamman viikon. Tuossa sarjassa on paljon erilaisia ruusuja ja ovat kuulemma hyvin talven- ja taudinkestäviä (googleta niin löydät enemmän tietoa :) ). Vähän ne on arvokkaampia mitä normi ruusut, mutta ainakin viimekesänä olin tosi tyytyväinen. Saa nähdä miten se nyt jatkaa kukkimista (on siis kukkinut reilu viikon). Itelläkin olisi tarkoitus laittaa ruusuja lisää vihdoin valmistuneeseen "ruusupenkkiin" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika :) Mukava kuulla tuosta lajikkeesta. Yhden puutarhan sivuja kävinkin päivällä kurkkaamassa ja vaikutti tosi mielenkiintoiselta lajilta. Haluan mieluummin, että kasvi on kestävä ja juurikin kovasti kukkiva :) Korkeuttakin saisi olla enemmän kuin noissa jo istuttamissani ruusuissa. Pitäisikin aloittaa ruusupenkkien valmistelu. Ensin täytyy kyllä istuttaa toiseen penkkiin jo ostamani muutamat kukat. On vaan ollut niin kuuma päivisin, että ei oikein ole jaksanut lapioa heiluttaa:)

      Poista
  6. Pieni mies onkin saanut ihanan vaatesetin! Kiva apina siellä lahkeessa iloitsee :). Ruusuista en osaa sanoa, niitä minulla ei (valitettavasti) ole. Olen kyllä haaveillut niistä, anopilla on kesäpaikan piha ruusuja täynnä ja ne ovat kyllä aina yhtä kauniita kukkiessaan. En ole vain koskaan tullut kyselleeksi, mitä lajikkeita hänellä on. Mukavaa alkanutta viikkoa sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava on kyllä tehdä vaatekokonaisuuksia. Monesti kyllä tulee tehtyä yksittäisiä vaatekappaleita, mutta nykyään on ehkä enemmän tullut mietittyä mitä asuun voisi lisätä, että siitä tulisi kokonaisuus. Minullekin ruusu on vielä uusi tuttavuus omassa pihassa. Muiden pihoissa olen niitä kovastikin aina ihastellut, mutta nyt haluan nähdä niitä myös meidänkin pihassa :)Kiitos paljon Hanna Mi!

      Poista
  7. Mahtava apina-applikaatio :) ihana setti taas kerran!

    VastaaPoista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.