sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Vanhaa röyhelöä rannalla



Lämpöä, kuumuutta, aurinkoa, niistä on nautittu toden teolla. Välillä toki kuumuus on väsyttänytkin, mutta tämä ihana valo, se on jotain se :)

Rannalle laitoin päälleni pari kesää sitten ompelemani röyhelöhameen. Eipä siitä ole koskaan postattu, niin teen sen nyt. Kangas on hyvin ohutta ja se mukavasti rypistyy kun pidän hameen solmulla säilyttäessäni sitä vaatekaapissa. Malli on jostain SK- lehdestä. Hame siis muodostuu useista pitkistä kangassuikaleista, joiden yläreunan olen huolitellut rullapäärmeellä. Poimuttamisen avulla olen saanut suikaleet oikeaan mittaan ja kiinnitettyä yläpuoliseen suikaleeseen. Toisessa sivussa on vetoketju.


Olen ottanut nämä rantakuvat Lohtajan upeilta hiekkadyyneiltä.  Yli 15 kilometriä pitkä yhtenäinen hiekkaranta on Euroopan laajin yhtenäinen rantadyynialue pohjoisella havumetsävyöhykkeellä. Jos haluat, voit lukea alueesta lisää tästä

Merivesi oli 27 asteen lämpöistä uintikorkeudelta mitattuna. Oli kyllä niin ihanaa polskutella.





Kaksi laivaa saapumassa rantaan :)




Nämä uintireissut jäävät kyllä muistoihin. Enpä muista milloin olisin ollut uimassa ilman palelemista :)

Kauniita päiviä teille toivottaen!



18 kommenttia:

 1. Upeita kuvia, Suomea ja Suomen suvea parhaimmillaan. Minäkin olen nauttinut lämmöstä (kuumuudesta), eikä kyllä vielä ahdista yhtään :). Kiva nähdä vanhojakin ompeluksia, kangas on todella kaunista kuvioineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tullut ommeltua kuin jotain pikku perusjuttuja, joista ei ole oikein löytynyt blogattavaa :) Onhan se kiva saada tänne koottua myös aiemminkin tehtyä. Niin lämmintä ollut, ettei ole viitsinyt ompelukoneella istua ja isompia projekteja aloittaa. Kyllä Suomessa on vaan upeita paikkoja. Nähtävää riittää :) Kiitos paljon Krista!

   Poista
 2. Oi, mikä merenrantatunnelma kuvista välittyy! Ihana on hamekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merenranta on kyllä uskomaton. Siitä halusinkin erityisesti kertoa, samalla vanha hamekin tuli näytettyä :) Oli niin kaunis päivä, että teki mieli kokeilla ja harjoitella kameran käyttöä. Mutta on se vaan vaikea ikuistaa juuri sellaisenaan mitä näkee. Kiitos Pikku Akka :)

   Poista
 3. Löysiköhän mun eka kommentti perille!? Piti sanoman, että ihan on maisemat kuin ulkomailla! Upeaa! Ja hamekkin on kyllä hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tainnut ensimmäinen kommentti tulla perille, mutta tämä tuli :) Jotain kummallista bloggerissa on ollut kun kommentit häipyy johonkin. Olen huomannut, että jos kommentoin ennen kuin olen kirjautunut ja kommentoinnin yhteydessä kirjaudun, niin viesti häipyy johonkin. Eikö olekin ihana ranta. Se on aivan kuin ulkomailla:) Kiitos Eerika!

   Poista
 4. Upeat maisemat ja kaunis hame, sopii loistavasti ympäristöön. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta, värit sopii kyllä kivasti yhteen. Hamekin on tuollaista ohutta, vilpoista, että tuuli vie sen mennessään :)Meren rannalla aina tuulee ja se on ihanaa. Tuolloinkin oli ihanan lämpöinen tuuli, ettei ilma tuntunut yhtään tukalalta. Kiitos Ninnu kommentistasi!

   Poista
 5. Upeita kuvia ja ihana hame!
  Miekii oon yhden kerran ollut pidennetyn viikonlopun juurikin Lohtajalla mökillä ukkokullan kanssa. Ja ulkosauna oli niin meren rannassa, että kun sinne rantakiviä myöten mentiin niin varpaat kastuivat veteen. Ja kun saunan oven aukaisi, niin hyvä etteivät tyrskyt kiukaalle pärskineet. Silloin oli syksy ja siitä on aikaa monta, monta vuotta. Mökki vain oli aikas ankea.
  Meren rannassa on vain niin ihanaa ja jaksaisin vettä tuijottaa tuntitolkulla. Siellä päänsärkykin katoaa hetkessä, olen senkin kokeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvikirsikka <3 Ihana muisto sinulla. Aivan pääsi elämään sinun muistoasi kirjoituksesi pohjalta. Kyllä meri on niin ihana, että sen ääressä istuisi vaikka kuinka pitkään. Kaikki värit, liike ja ääni, niitä jaksaa katsella ja kuunnella väsymättä.

   Poista
 6. Aivan ihana hame, todella kaunis kuosi! Meri ja hiekkaa, lapsuusmuistot kotimaasta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kewa:) Meri on tuttu minullekin lapsuudesta. Siksi kai se tuntuu niin läheiseltä ja kesältä :)

   Poista
 7. Hame on kaunis! Ja onpa kauniita kuvia merimaisemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mandariinimania:) Tuo paikka on niin kaunis ja hyvällä kelillä niin huippu paikka viettää kesäpäivää!

   Poista
 8. Kaunis hame ja kivan näköinen ranta!

  VastaaPoista
 9. Kauniita kuvia! Hame on todella ihana, täydellinen kesähame. Ja näyttävät maisemat sieltä löytyy. Itse olen jokien ja järvien kasvatti, meri oli varsinkin nuorempana ehkä jopa hieman pelottava elementti voimakkuudellaan. Nythän siitä jo osaa eri tavalla nauttia kuin nuorempana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen tosiaan lapsuuteni viettänyt meren läheisyydessä. Lapsena juostiin metsän läpi uimaan. Se oli mukavaa. Meri on todellakin niin valtava suuri, jotenkin pelottavakin. Kun sitä rannasta saa katsella, niin se on itsellekin mukavampaa. ;) Hame on juuri kesähame, niin kevyt. Kiitos paljon Hanna Mi!

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.