perjantai 13. maaliskuuta 2015

Energinen vaatesetti pojalleTämä ompelus ei odottanut mitään kummempia suunnitelmia. Se vaan syntyi. Lähtökohta asulle oli valmiiksi leikatut housut. Dinokangashan on samaa, jota aiemmin hyödynsin tässä asussa. Koska kangasta oli niin reilusti ja materiaali on niin ihanaa, halusin jatkojalostaa kankaanlopun jotenkin.


Pirteän keltainen collegekangas oli vain pieni palanen monen vuoden takaisesta ompeluksesta. Onneksi olin sen säästänyt, sillä tähän asuun se oli mielestäni niin sopiva.


Dinokangasta riitti vielä pipoon, jolle löytyy käyttöä kun kelit hieman vielä lämpenevät.


Kaavoina käytin sivusaumattomien housujen kaavaa, joita vähän levensin. Paidan kaava on perusraglanmallinen, jonka muokkasin hieman leveämmäksi ja lisäsin myös etukappaleelle napitushalkion. Tasku ja napituskaitaleet on ommeltu ohuesta farkkukankaasta.
Valkoiset nepparit olen tilannut Karnaluksilta.


Keltainen väri ja ulkoa tuleva auringonvalo on uskomaton yhdistelmä. Niistä saa väkisinkin energiaa eli olisiko siis pullataikinan teko edessä :)

Aurinkoista viikonloppua teille!28 kommenttia:

 1. Kyllä olet taas onnistunut yhdistelemään kivan paidan eri sävyisistä kankaista! Siniset yksityiskohdat keltaisen parina luovat niin raikkaan tunnelman. Ihana asukokonaisuus. Auringosta saa nyt onneksi nauttia, mukavaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hanna Mi:) Keltainen sävy on kyllä mieletön energiapaukku. Todella innoissani tein tätä. Tehdessä jo tuntui, että tämä on tosi kiva. Onneksi kokokin oli sopiva, kun pieni mies oli nukkumassa tätä tehdessäni. Vasta valmiina kokeilin ensi kerran:)

   Poista
 2. Niin keväinen setti ja hienosti olet taas yhdistellyt erillaisia kankaita ja kuoseja! Kevät on tullut kun tekee mieli ommella jotain aurinkoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tämä kevät ja valoisuus jotenkin vaikuttaa myös näihin kangasvalintoihin :) Tiedostamattaan sitä hakea pirteyttä ja valoisuutta asiaan kuin asiaan. Kiitos Katja /Kakarat!

   Poista
 3. Keltainen sopii niin upeasti pojille! Pusero on todella hauskan mallinen, näyttää vähän kuin pitkähihaisen päällä olisi t-paita - ja nuo sininen tasku ja nepparikaitale ovat kyllä piste iin päällä. Ihanaa, kun olet tehnyt paitaan noin paljon yksityiskohtia, ne tuo paitaan vielä enemän poikamaisuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo yksityiskohdat toi niin jännitystä ompeluun. Aivan tärinöissäni tein tuota nepparikaitaletta. Aina hieman kauhistelen sitä, vaikka jo useasti niitä olen tehnyt. Päätin kokeilla vain omasta päästäni tehdä ja muistella miten homma toimi. Nyt onnistuin mielestäni melko hyvin. Joskus tuntuu, että kangas kupruilee listan alaosassa;) Joo, tuo malli oli aika kivan erilainen. Kiitos paljon Krista:)

   Poista
 4. On todella energinen setti! Tuo keltaisen ja farkun yhdistäminen näyttää tosi kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sanna:) Farkkua tekisi mieli nyt lisätä joka paikkaan. Farkku on materiaalina ja sävynä minusta aika keväinen ja tuo käyttämäni farkku oli kivan ohutta tuohon kohteeseen.

   Poista
 5. Kylläpä onkin energisen värinen keltainen! Ja muutenkin aivan ihana paita pienine yksityiskohtineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa keltaisessa on todella sävyä, onnistunut väritys. Muistaakseni olen joskus kankaan tilannut netistä, mutta mistähän lie ? :) Paljon kiitoksia Pikku Akka:)

   Poista
 6. Tosi kiva setti. Paidassa on paljon hienoja ykdityiskohtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään niin lisäillä noita pikku juttuja. Tässä paidassa nuo oli aika kivoja :) Kiitos paljon Maija N:)

   Poista
 7. Tosi hieno! Kyllä on niin siistiä työtä ja taitavasti tehtyjä yksityiskohtia, että.... ja keltainen väri on superhieno!!
  Niin se on,että aina kannattaa säästää pienetkin palaset kangasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti paljon kiitoksia Tarja :) Onneksi olin säästänyt kankaanpalan. Ja sekin oli tosi pieni. Hihoihin ei riittänyt pituus, niin teinkin ne eri kankaista:)

   Poista
 8. Oikein energinen setti todella! Kivasti yhdistelty erilaisia kankaita! Ihanaa kun aurinko alkaa lämmittää ja kevät heräämään! Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli ensimmäinen todellinen kevätpäivä. Ai, että kesän tulo tuntuukin taas niin hyvältä:) On kiva ommellakin kesäisiä sävyjä ja sellaista raikasta.

   Poista
 9. Hieno asu! Nappilista on tosi kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Erja:) Minäkin tykkään paidassa ehkä eniten juuri tuosta nappilistasta. Kieli keskellä suuta sen tein ja nyt hyvillä mielin sitä katselen :)

   Poista
 10. Aivan mahtava setti, tykkään paidasta erityisen paljon!! Hyvä sinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Hannariina:) Paita on kyllä melko herkullinen raikkaine sävyineen. :)

   Poista
 11. Taas niin upea yhdistelmä eri materiaaleja ja yksityiskohtia. Olet niin taitava värien käyttäjä. Kiva kun sulla on aina esitellä kivoja poikien vaatteita, tyttöjen ihanuukset ovat aina enemmistössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustavasta kommentista Vaateviidakon Pirjo, mukava oli kuulla mielipiteesi:) Onneksi meillä on näitä poikiakin, joita saan vaatettaa. Kiva on myös keksiä poikien vaatteisiin mukavia juttuja:)

   Poista
 12. Iloinen ja aurinkoinen väriyhdistelmä! Keltainen tuo kyllä kevään :) Paidan nappilistan ja taskun kangas sopii myös mainiosti kokonaisuuteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä niin kiva pukea lapsille iloisia ja aurinkoisia värejä ja juuri pojillekin:) Nyt on dinokangaskin saatu loppuun ja mukavia vaatteita siitä yhdistelemällä muiden kankaiden kanssa tulikin. Kiitos kovasti Pizzicato:)

   Poista
 13. Vau, upea setti :) Kirkkaan keltainen ja farkku sopivat tosi hyvin yhteen. Itseäni vähän harmittaa kun meidän tytölle ei passaa keltainen väri ollenkaan..mutta onneksi teillä se näyttää sopivan hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin muuten vähän mietin, että saapa nähdä miltä kirkas väri näyttää pojan kasvoja vasten, mutta onneksi oikein hyvin näyttää sopivan. Itselleni en voisi ajatellakaan tuota väriä:-) . Kiitos kommentistasi aino-maria:-)

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.