perjantai 10. huhtikuuta 2020

Pääsiäisen viettoa



Tänä vuonna pääsiäisen vietto sujuu oman perheen kesken. Toki usein muulloinkin näin on tapahtunut, mutta nyt ei isovanhemmat ole joukossamme. Tänä vuonna mennään näin, mutta varmasti ensi vuonna sitten voimme kokoontua isommallakin porukalla.

On ollut ihanaa järjestää kotona etäkahvihetkiä omien läheisten kanssa. Muutama päivä sitten kahviseuranamme oli tyttäremme ja hänen miehensä. Tietokone kahvipöydällä toi nämä rakkaat ihmiset meidän lähelle. Tänään vietimme etähetkeä sisarusteni perheiden kesken. 


Perinteinen trullikiertäminen jää lapsilta väliin, mutta kotonakin voi keksiä jotain kivaa ja siksipä päätimme piilottaa herkkuja eri puolille kotia ja lapset saavat niitä kartan kanssa huomenna aamusta etsiä.




Tänään oli ihmeellisen kaunis aurinkoinen päivä. Istuskelimme terassilla ja annoimme auringon lämmittää kasvoja. Mustarastaat ovat jälleen saapuneet ja niiden ihmeellisen kaunis laulu ilahduttaa meitä joka päivä. Nyt on kevään aika 💛

Ihania päiviä teille ja läheisillenne!





sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Röyhelömekko



Etätyöt, etäkoulu ja päivät kotona alkavat olla jo aika arkea. Eipä olisi uskonut muutama viikko sitten, että tällaisessa elämäntilanteessa ollaan. Tuntuu myös oudolta, että sama asia koskettaa kaikkia maapallon asukkaita. 
Kuinka moni elää pelon ja ihmetyksen vallassa. Normaali elämänrytmi ja tottumukset voivat muuttua niin nopeasti. 
Onneksi uusi arkimuoto on asettunut perheeseemme loppujen lopuksi oikein hyvin. Päivät toistuvat aika pitkälti samanlaisina ja jatkuvasti tuntuu olevan perjantai ja viikonloppu.



Nämä kotipäivät ovat saaneet minut taas innostumaan ompelusta. Olen muutaman vuoden kerännyt kaappiini erilaisia lastenvaatekankaita ja olen jo ehtinyt huolestua saanko tehtyä niistä mitään vai katsonko niitä muutaman vuoden päästä ja harmittelen, kun kuosit eivät enää uppoa tai en tiedä kenelle niistä enää tekisin. 

Vajaa neljävuotias lapsenlapsemme katseli vastikään kangaskaappiani ja huokaili ihastuksesta, että miten ihania kankaita ja kyseli minulta ovatko ne hänelle. Totesin, että kyllä ne hänelle ovat ja yhdessä valittiin kankaita, jotka leikkasin paidoiksi tai mekoiksi.

Yllä olevissa kuvissa on yksi yhden illan surautus. Lainasin tyttösen paitaa ja leikkasin sitä hyödyntäen tällaisen mekon. 



 Kyllähän tämä liikkumattomuus ihmeesti rauhoittaa ja laittaa ajatukset uusiin muotoihin. Niin monet asiat ja tilanteet, jotka hetki sitten olivat niin itsestäänselvyyksiä ja rutiineja, ovat nousseet omissa ajatuksissa suureen arvoon ja arvostukseen. 


Kevään ja kesän tulo tulevat niin oikeaan aikaan. Auringon energialla on ihmeellinen voima. Miten ihana onkaan istahtaa terassille ja antaa auringon lämmittää kasvoja ja samalla saa kuunnella lintujen liverrystä. Silloin tuntuu niin vahvasti, että kohta on kesä ja tulee aika, jolloin muistellaan tätä hetkeä yhtenä hyvin erilaisena kokemuksena.

Ehkä minulla on nyt enemmän aikaa tulla käymään täällä blogissa kertomassa terveisiä. Ehkä :) Ompelujuttuja saattaa tulla tänne enemmänkin jos ompelujumi pysyy piilossa;)

Voikaa hyvin ja nautitaan aurinkoisista päivistä!
Hyvää Palmusunnuntaita teille 💛