Olen ollut ilman valkoista sokeria reilusti yli 2,5 vuotta. Olen käyttänyt leivonnassa luonnollisia makeuttajia kuten esim. kookossokeria. Toki leivon myös valkoista sokeria käyttäen, kun leivon perheelle ja vieraille. Olen innokas mainostamaan luonnollisilla makeuttajilla tehtyjä leivonnaisia, sillä verensokeri pysyy herkuttelun jälkeen tasaisena eikä tule väsynyt olo verensokerin vaihtelun vuoksi.
Halusin kokeilla miten kookossokeri vaahtoutuu ja hyvinhän se vaahtoutui, kun malttoi vispata kunnolla kananmunat ja sokerin.
Tein siis perustäytekakkupohjan ohjeella pohjan vaihtaen vain jauhot gluteenittomiin jauhoihin ja sokerin kookossokeriin. Jauhoista osa oli perunajauhoja.
Valmiin kakkupohjan laitoin jääkaappiin ja seuraavana päivänä kostutin ja täytin sen. Kostutin maidolla ja kohtuullisen reilusti, sillä pohja tuntui hieman kuivalta jääkaapissa olon jälkeen.
Täytin kakkupohjat kookossokerilla maustetulla omanhillolla ja Bonnen mangososeella. Lisäksi joka väliin tuli kermavaahtoa.
Kakku oli tosi makoisa ja herkullinen. Tiedän nyt, että pohjan voi tehdä mainiosti kookossokeriin.
Ohje:
4 munaa
2 dl kookossokeria
2 dl gluteenittomia jauhoja
0,75 dl perunajauhoja
0,75 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri erittäin hyväksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja leivinjauhe sihdin läpi hyvin varovaisesti sekoittaen. Paista kakku vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Leivontailoa sinulle, joka eksyit blogiini 😍
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.