Tänään on nuorimmaisemme syntymäpäivä ja ajattelin kokeilla tehdä tällaisen mansikkakakun, joka tuli vastaan somessa.
Ideana kakun teossa on se, että leivotaan kääretorttupohja, josta otetaan kulhon kokoisia palasia läpinäkyvään lasikulhoon ja näitä lisätään vuorotellen täytteen kanssa. Laitoin siis pohjalle ensin sopivan kokoisen kääretortun palasen. Lisäsin reunaa kiertämään leikattuja mansikkaviipaleita. Lisäsin pohjan päälle vispattua vaniljakastiketta/rahka seosta ja mansikan palasia. Jälleen taas otin kääretorttulevystä sopivan kokoisen palan kulhon pohjalle ja lisäsin täytettä. Tätä toistin kunnes kulho oli täynnä ja laitoin loput vaniljakastike/rahkaseoksen päällimmäiseksi ja koristelin kakun mansikoilla ja Pandan suklaakonvehteilla.
Ulkonäön vuoksi olisi kannattanut laittaa joka välissä reunoille leikattuja mansikoita. Nyt en hoksannut tätä tehdä. Vasta kun kakku oli valmis tajusin tämän.
Tein kakun gluteenittomana ja valkoisella sokerilla.
Pohja voi olla edellisen postauksen täytekakkupohja tai tämä millä nyt tein eli
5 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl gluteenittomia jauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
Paistoin pohjan pellillä 200 asteessa noin 8 min.
Täyte voi olla ihan mitä vaan. Uskon, että hillot, kermavaahto, banaaniviipaleet ym. sopii mainiosti kakkuun.
Kakkua otetaan lusikalla sen verran kuin mieli tekee ❤️
Aurinkoisia päiviä 🤗
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.