tiistai 30. heinäkuuta 2013

Marimekkoa miehelle

Tämä hupparitakki valmistui miehelleni Marimekon Maisema- kankaasta. Kangas löytyi keväällä Marimekon ystävämyynnistä. Siellä mieheni heitti ajatuksen minulle kuviokankaasta tehdystä hupparista. Lupasin toteuttaa ajatuksen ja nyt se on tehty:). Kaavan otin vanhasta Käsityö-lehdestä. Jouduin pienentämään jonkin verran kaavaa, jotta takista tulisi sopiva. Väljähän mallin tulee joka tapauksessa olla, koska kangas on joustamatonta puuvillaa. Samoin jätin vetoketjun aika pitkäksi, jotta sekin helpottaa takin päälle pukemista. Kangas on mielenkiintoisen elävä. Yritin leikkausvaiheessa asetella kangasta niin, jotta valmiissa takissa olisi vaihtelua väreissä ja kuvion muodoissa.

Kyllä sitä onkin itselleen kriittinen, kun tekee vaatetta toiselle ja varsinkin aikuiselle:). Joka tapauksessa takki vaikutti varsin hyvältä ja mieheni oli tyytyväinen.13 kommenttia:

 1. Onpas makee takki! Minulla on kauhea kynnys ommella aikuisille vaatteita, jotenkin tuntuu paljon helpommalta tehdä lapsille kun niiden ei tarvitse olla niin istuvia ja kaavojakin on helpompi soveltaa. Tai niin minusta ainakin tuntuu. Pari vuotta sitten tein itselle juhlamekon ja sen tekeminen oli melkoista takkuamista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika:). On totta, että aikuisen vaatteessa näkyy kyllä istuuko vaate vai ei. Kyllä sitä onkin niin kriittinen kun vaate ei tule itselle ja toisaalta hirvittää, että meneekö hyvä kangas aivan piloille omien virheiden takia. Pitäisi varmaan ommella tällaisia enenmmän, niin tulisi enemmän varmuutta. Mutta saa sitä itselleen mukavan olon, kun saa valmiiksi ja vielä onnistuukin kohtuullisesti:). Ei muuta kuin kokeilemaan vaan:D

   Poista
 2. No mutta tulipa hyvännäköinen! ! Onnistuit taas!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos:). Tuollainen vapaa-ajantakki on varmaan ihan kiva käytössä ihan milloin vaan päälle vetäistynä. Pitäisiköhän sitä kokeilla itsellekin? Oikeasti minulla olisi itsellekin kangas jos saisi vain aikaiseksi:)

   Poista
  2. Tee ihmeessä! Kuvaa odottaen. :)

   Poista
 3. Ja taas niin hienosti tehty. :) Tuli oikein hyvännäköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Es-a:). Mukava kyllä, kun näyttää siltä, että lopputulos on ihan käytettävä:D

   Poista
 4. tulipas siitä kyllä hieno! jotkut ne tekee mitä osaa ja toiset tekee mitä ne haluaa. :) sulla kyllä riittää taitoa!
  ei muuta kuin omakin takki toteutukseen.

  kuvatkin niin hienoja, onko punakalliot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos, kiitos:-). Pitäisi testata omaakin versiota. Onhan tämä ennemminkin kokeilua kuin varmaa taiteilua/osaamista:-). Paikassa osuit oikeaan. Oli oikein tuhruinen ja sumuinen keli, mutta kun kuvat piti ottaa:D, niin ne otettiin. Toisaalta minusta paikan ja sään sävyt sopivat hyvin takin väreihin.

   Poista
 5. Tuli tosiaan hieno!!
  Jos mulle olis joku sanonu, että miehelle Marimekon kankaasta takki, niin olisin kyllä voinu vähän ihmetellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Aivan totta, tosi vähän näkee missään miehelle tehtyä Marimekkoa. Upeat kuosit antavat mahdollisuuden moneen:)

   Poista
 6. Hienosti nuo luonnon värit trimmaa takin kanssa. Todella hieno ja taitavast olet tehnyt! Ihailen! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta! Ei haitannut sumuinen sää kokonaisuutta. Kiitos:)

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.