torstai 24. tammikuuta 2019

Talvi parhaimmillaan


Viime viikonloppuna saimme runsaasti lunta. Olen pitkään odottanut, että lumi peittäisi puiden oksat ja saisi puiden runkot valkoisiksi. Talven kauneus on häikäisevää tällä hetkellä. Olen ollut useana iltana kuvaamassa kaupungin puistoja ja rantanäkymiä. 


Tuona samaisena viikonloppuna saimme lapsenlapsemme ensimmäistä kertaa yökylään. Olihan se jännittävää meille kaikille. Hyvin meni kyläily ja seuraavaa kertaa odotellaan 💗


Kuvat ovat suurimmaksi osaksi kotipihastamme. Kaikki näytti niin erilaiselta, että kameraa piti heilutella vähän joka suuntaan.




Pihapiirimme reunassa on tällainen punainen tontuntupa, jonka katolla kasvaa sammalta. Saunan virkaa se on joskus toimittanut. Se on niin sievä, että sitä tulee ihasteltua aina kun ohi kävelee.


Viime kesän kuumien hellepäivien keskellä miesväki rakensi tienvarteen tällaisen heinäseiväsaidan. Olin minäkin mukana sen verran, että tervasin seipäiden maahan osuvan alaosan.
Samaa aitaa olisi tarkoitus tehdä lisää takapihan osuuteen. Kovaa hommaa tuollaisen väsääminen on ja varsinkin jos sitä tekee niin kuumina päivinä mitä viime kesänä tehtiin.




Kävimme porukalla myös meren rannassa. Aurinko paistoi pilviverhon takaa ja lunta sateli kauniisti. Sillä aikaa kun kuvailin, niin muut kävivät jäällä leikkimässä jotain hippaleikkiä. Lapset nauttivat ja ilmeisesti vähän isommatkin ;)

Tällä hetkellä pakkasmittari on painunut -20 asteeseen. On todellinen tammikuu ja talvi parhaimmillaan.


Lähden nyt viemään ekaluokkalaisen kouluun ja menen itsekin töihin.

Toivotan sinulle mukavaa päivän jatkoa 💛


11 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia ja mukavia hetkiä teillä siellä ollut ❤️ Nyt on ollut aivan huikea talvi, ihan uskomattoman kaunis. Kun muistelee monia loskasäätalvia, niin tästä talvesta osaa todella nauttia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika 💛 Kyllä tällainen talvi on parasta, on paljon valoisampaa ja vaatteetkin pysyy paljon puhtaampina kuin rapakeleillä. Nautitaan näistä talvipäivistä. Kevättä ja kesää kohti mennään 😍

      Poista
  2. Lumi tekee talvella taikojaan ja muuttaa maiseman aivan uudeksi, eikö totta?
    Tämä on ollut upea talvi ja viime kesäkin oli ns. lapsuuden kesä, jolloin aina oli aurinkoista ja lämmintä. Ja talvella tietysti oli aina lunta - kuten nyt.
    Nämä hetket kannattaakin valokuvata, niihin on hyvä palata myöhemmin. Hienot, talviset kuvat sinulla!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin 🤗 Ihmeellisesti luonto muuttaa muotoaan vuodenaikojen mukana. On meillä rikasta kun saamme omistaa neljä erilaista vuodenaikaa.
      Jospa kesä toistaa itseään viime vuoden mukaan. Ihana kesä se oli ja aurinkoa sai runsain määrin 💛
      Kiitos sinulle Blue Tit kun jätit kommenttia 🙏🤗.
      Nautinnollista tammikuuta sinulle 👋🤗

      Poista
  3. Aivan ihania talvisia kuvia! ❄️ Tätä samaa kauneutta olen itsekin ihastellut useampana päivänä. ❄️

    Hieno aita teillä siellä. Meilläkin haaveissa, joskin varmaan tehdään ihan metsästä jaettavasta puusta eli oma hommansa siinä on.😊

    Ihana, kun olette saaneet yökyläläisen kanssa nautiskella siellä. Ne on huippuhetkiä ne kaikille osapuolille!💕

    Tammikuun talvisten päivien iloa Sinulle!👋👋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kaisu 💛 Onhan tämä ihanaa talven aikaa. Luonto antaa kauneudellaan voimaa meille tähän kylmään vuodenaikaan 🤗

      Alkaa aivan uusi aika, kun lapsenlapset alkavat itsenäisesti kyläilemään mummolassa 🤗. Se on kyllä tuntuu hienolta.

      Seiväsaita on niin ajaton ja kaunis. Puusta tehdyt aidat on myös niin hienoja.

      Ihanaa viikonloppua sinulle Kaisu 💛

      Poista
  4. Aava meren ranta on kyllä upea jokaisena vuodenaikana, Olen monena päivänä sanonut lapsille autossa töistä palatessani, että ihastelkaa, miten kaunis luonto on nyt. Jotenkin erikoisen kaunis. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun on tullut sanottua ihan samaa. Aivan mykistävää tämä kyllä on. Lumen tulo vaikutti minusta erityisen paljon tähän kauneuden lisääntymiseen. Meillä oikeastaan viime viikonloppuna tuli kunnolla lunta. Sitä ennen oli vähän, mutta puut olivat silloin ihan ilman lumipeitettä. Eilen vierailtamme kuulimme,ettei heillä (n. 40 km meiltä sisämaahan) ole lunta kuin vähän. Olipa siis tuuri, että lumisateet osuivat tähän meille päin 😃😉

      Mukavaa viikonloppua sinulle ja kiitos kommentistasi 💛

      Poista
  5. Aivan mahtavan upeita kuvia! Talvi on nyt kauneimmillaanja pakkasta taas luvassa yllin kyllin. Itselleni riittäisi vähempikin lumentulo ja pakkanen, mutta myöntää täytyy, että onhan tuolla ulkona kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Satu :) Kyllähän pakkanen rajoittaa myös liikkumista ja ulkona oloa. Meinaa sormet olla jäässä kun kameran kanssa ulkoilee. Vaikka onhan nyt niin kaunista, että pakkasetkin menettelee ;)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.