maanantai 22. huhtikuuta 2019

Kolmas peruspaita



Nyt on kolmannen peruspaidan esittelyvuoro :) Aika kauan tämän postaaminen vaati näköjään aikaa, ennen kuin ollaan tässä pisteessä. Olen kovasti käyttänyt tätä leppoisen mallista paitaa.
Paita on lepakkohihanen vyötärölle kaventuva malli. Sen tekeminen ei vaadi kaavaa. Ainoastaan tarvitset oman hyväksi kokemasi peruspaidan. Kangas on taitettu kahtia ja oma paita asetetaan taitteelle siten, että kaula-aukko ja hihat ovat kohti taitetta. Lepakkopaidan hihoihin ei tule siis saumaa ollenkaan vaan ne tulevat taitteelta. Sauma tulee hihan alaosasta kohti sivusaumaa. Paidan voi leikata oman maun mukaan niin leveäksi kuin haluaa tai sitten hieman kapeammaksi ja istuvaksi. Itse tykkäsin leikata hihansuut kapeaksi ja leventää sopivasti kohti kainaloita ja sieltä kaventaa kohti vyötäröä siten, että paita istuu vyötärön kohdalta tyköistuvasti.
Taitteella olevan kaula-aukon leikkasin kohtalaisen väljäksi. Käänsin kaula-aukon erikseen leikatun reiän muotoisen kaitaleen avulla.


Yllä oleva kömpelö piirrokseni yrittää selventää kirjoitustani :).



Keväiset kelit ovat saapuneet viimekertaisen postauksen jälkeen. Auringon lämpö tuntuu ihanalta ja sitä olen mahdollisimman paljon käynyt terassilla ihastelemassa.
Pääsiäinen sijoittui harvinaisen pitkälle huhtikuun loppupuolelle tänä vuonna. Mukavalta on tuntunut muutama ylimääräinen vapaapäivä. Harmi vaan, että joku äkäinen flunssavirus iski meille ja useampi meistä on joutunut pötköttelemään ja levähtämään. En olekaan pitkään aikaan ollut tällaisessa taudissa ja kovillehan tämä ottaa. Pitää nyt malttaa kuntoutua, jotta pääsee kuntoon.



Yllä muutama kuva kauniista hetkestä rannassa. Näiden kuvien myötä toivotan sinulle aurinkoa ja lämpöä alkavaan viikkoon 😍