lauantai 15. kesäkuuta 2019

Herkkuja juhlaan



Saimme viettää kesäkuun alussa poikamme rippijuhlia. Juhlapäivänä oli kaunis ja oli todella lämmin kesäpäivä. Kirkossa oli lämpöä lähes kolmekymmentä astetta ;) Hyvin siis tarkeni.
Tämä postaus on herkkupostaus, johon olen valinnut muutamia kahvipöydän herkkuja.


Minusta on mukava järjestää kodissamme juhlia. Haluan suunnitella tarjoilut ja aikatauluttaa hyvissä ajoin kodin siivoamisen. Usein saan ikäviäkin siivousjuttuja tehtyä juuri juhlien ansiosta. Teen siis viikkosuunnitelman, johon kirjaan jokaiselle päivälle tehtävän/tehtävät, jotka on tehtävä kyseisenä päivänä. Jos on isommat juhlat tiedossa, niin tehtävät jakautuvat useammalle viikolle.
Näin vältyn helpommin ikävältä viimehetken kiireeltä. (Ainahan jonkinlainen kiire tulee, mutta ehkä näin toimittuna hieman pienempänä ;)
Pidätkö sinä aikatauluttamisesta vai toimitko mieluummin tehokkaasti juhlaa edeltävinä päivinä? 



Aika usein on tullut tehtyä tarjottavat varman päälle tutuiksi tulleista ohjeista. Nyt minun teki mieli kokeilla jotain uutta ja niinpä googletin ja löysin mielenkiintoisia ohjeita. 

Löysin ihanan leivontasivuston Annin uunissa . Sieltä otin ohjeen yläpuolen Mehevään suklaakakkuun sekä alapuolen Vadelmajuustokakkuun .

Nämä molemmat herkulliset makeat tulevat tehdyksi toisenkin kerran. Olivat niin ihania.


Mainitsemaani upeaa leivontasivustoa tulee varmasti useinkin selailtua. Kauniit kuvat ja selkeät ohjeet vaikuttivat minuun.



Kesäkuun ihanat illat ovat houkutelleet minua usein rantaan kameran kanssa. Tahtoo ilta vain venyä aika pitkäksi, kun aurinko laskee vasta puolen yön aikana ;) Kesällä sitä onneksi jaksaa välillä vähän venyttää nukkumaan menemistä 💗

Tämän postauksen myötä toivotan teille mukavia kesäpäiviä! Nautitaan auringosta ja lämmöstä :)






14 kommenttia:

  1. Rakastan juhlien voileipäkakkuja!
    Aivan ihania kakkuja kaikki herkut teidän juhlissa. <3
    Onnellisia kesäpäiviä sinne Suomen suveen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Mantelilaakson Susanna :) Sinulle myös aurinkoisia päiviä <3

      Poista
  2. Niin ihania herkkuja olet loihtinut juhliinne. Namskis! Ihan vesi herahti kielelle. Minäkin olen juuri tuollainen jaksottelija juhlienlaittaja. Toisaalta mitään kaappeja en juhlien edelle ala siivoamaan, vaan pyrin pitämään niissä sellaisen yleissiivon, että niiden ovet voi aina avata. Ja toisaalta, eihän niitä juhlia kaapissa pidetäkään. Joku joskus sanoi, että mitä sitä turhaan juhliin alkaa siivoamaan, että hän siivoaa juhlien jälkeen. Minä kyllä tykkään, että puhtaasta, siististä kodista itselle tulee ainakin se juhlamieli.

    Nuo sinun luontokuvasi ovat aivan mykistävän kauniita. Pitäisi itsekin harjoitella järjestelmäkameran käyttämistä, kun sellainen talosta löytyy. Itsellä tulee aina käytettyä niitä kameran valmiita säätöjä.

    Aurinkoista sulosunnuntaita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Pikku Akka :)

      Siisti koti kyllä tuo todellakin juhlamielen. En minäkään viitsi kaappeja alkaa siivoamaan ennen juhlia, kun eihän niissä kaapeissa nyt aikaa vietetä ;) Toki keittiössä saatan siistiä hyllyjä, joita juhlan aikana tarvitaan. En tiedä mikä saisi innostamaan kaappien siivoukseen. Joku juttu pitäisi keksiä, sillä niissä minulla riittäisi puuhaa :D

      Ota ihmeessä järkkäri käteen ja käännä säädöt M- asennolle. Alat rohkeasti vain kokeilemaan, niin sieltä se sitten lähtee. Itse en ymmärtänyt alkuun yhtään ohjeita mikä säätö milloinkin pitää olla, mutta pikku hiljaa alkoi oppi mennä päähän. Yksi vaihtoehto on pitää automaatin päällä ja katsoa alkuun mitä säätöjä kamera ehdottaa. Niistä voi saada jotain vinkkejä ja siitä sitten alkaa itse soveltamaan.

      Poista
  3. Oi, että mitä herkkuja täältä löytyikään 😋😍 Kyllähän juhlat aina motivoivat siivoamaan vähän paremmin. On se jotenkin mukava itsellekin kun koti on kerrankin siisti ja puhdas. Itse ainakin nautin siitä ja se tuo myös juhlamieltä, arki kun on usein juurikin sitä epäjärjestystä ja sen sietämistä. Aurinkoisia päiviä sinne ☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika :) On kyllä ihana saada koti kuntoon ja saada vieraita omaan kotiin. Se on tosi juhlavaa. Ihanaa juhannuspäivää sinulle ja perheellesi <3

      Poista
  4. Ihanan näköisiä ja varmasti myös herkullisen makuisia herkkuja olet siellä loihtinut juhlapöytään!

    Kyllä se niin on, että juhlien edellä tulee touhuttua vähän liiaksikin monenmoista ja järjesteltyä niitäkin kaappien sisuksia, vaikkei sinne kukaan katso ;) Ehkä se on niinkin, että kun itse tietää kaappienkin olevan kaiken muun ohella järjestyksessä, voi juhliin keskittyä täysillä. Ja mikäs sen ihanampaa kuin siisti koti! <3
    Kesäpäivien iloa Sinulle ja perheellesi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kaaru :) Herkut olivat kyllä maultaankin herkullisia. Kiva kyllä kokeilla uusia kakkureseptejä.

      Onhan juhlien järjestämisessä niin paljon puuhaa, ettei energia kyllä riitä kaappien siivoamiseen. Se työ on tehtävä joskus toiste ;)

      Ihanaa juhannuspäivää sinulle <3

      Poista
  5. Ihania herkkuja. Meillä on ensi kesänä ensimmäiset rippijuhlat, ja minä olen jo aloittanut valmistelut.. 😅 tykkäisin että vaikkapa tarjoiluastiat olisi nättejä ja toisiinsa sopivia, ja näitä olen rippijuhlia silmällä pitäen jo ruvennut pikku hiljaa hankkimaan.. Siivouksessa käytän tuota samaa, että jaan niitä useammalle päivälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Raisa :) Kuulostaa tutulta sinun juhlien valmistelutapasi. Minustakin on kiva miettiä hyvissä ajoin näitä seikkoja. Astioitten suhteen minun kyllä tulee nykyään käytettyä aika paljon samoja juhlakuppejani. Toisaalta onkin ihana kaivaa kaapista sama juhlakalusto juhla toisensa perään :)

      Siivouksessa helpottaa kyllä suunnattomasti tuo aikatauluttaminen. Ei väsähdä niin helposti, kun ei urakoi liikaa ;)

      Ihanaa juhannuspäivää sinulle <3

      Poista
  6. Kauniita ovat kakkusi! Kiitos vinkistä, käyn kurkkaamassa tuon blogin ohjeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Saija :) Tykkäsin kyllä noista sivuista ja niiden kauniista kuvista :)

      Poista
  7. No nam! Mitä herkkuja😋
    Minäkin aikataulutan, mutta tehokkaasti viimeisille päiville. 😅
    Kylläpäs on taas ihania kuvia😌 leppoisia kesäpäiviä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Aikku ja mukavia kesäpäiviä sinullekin 👍🤗

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.