tiistai 30. heinäkuuta 2019

Suklainen piirakka


Viikon hellejakso on nyt takana. Saapa nähdä saammeko tälle kesälle enää lämpimiä kelejä vai alkaako nyt syksyisen viileät ilmat. Olen lämpimän kelin ja auringon ystävä ja mielelläni ottaisin vielä lempeät kesäpäivät takaisin. 
Viime viikon helteet osuivat sopivasti vaunureissuumme, jonka vietimme Helsingin seudulla. Reissu oli rentouttava ja voimia antava.


Leipomiset ovat jääneet aika vähälle näin kesäaikana. Toki välillä on tullut tehtyä jotain herkkua kahvihetkiin :)


         Tämä suklainen piirakka valmistui mansikka sesongin aikaan. Tykkään tämän piirakan ohjeesta.  Piirakka on helppo tehdä ja on erittäin maistuva. Laitanpa teillekin tämän herkullisen piirakan ohjeen.😊

Suklainen piirakka

6 dl sokeria
5 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhoja
6 rkl tummaa kaakaota
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita
4 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhojen joukkoon nestemäiset aineet peräkkäin sähkövatkaimella varovaisesti sekoittaen.

Piirakan päälle 

150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
2 keltuaista

Vatkaa piirakan päällysaineet sekaisin.

Koristelu

Sulata suklaa ja raasta suklaata ja lisää nämä jäähtyneen piirakan päälle. Koristele haluamallasi tavalla

Laitoin taikinan kahteen pyöreään lasivuokaan. Minusta on kiva tarjota piirakka tällä tavalla. Tarjolle laitto on helppoa, kun ei tarvitse leikata piirakkalevystä siistejä palasia ;)

Jospa sitä taas tulisi innostusta leipomiseen. Ehkä nämä viilenevät kesäpäivät antavat potkua tähänkin puuhaan.

Mukavaa viikon jatkoa teille lukijani :)

Ps. Lämmin tervetulotoivotus uudet lukijat blogini pariin. Jos haluatte linkata oman bloginne minulle, niin jättäkää kommenttia tai sähköpostia, niin mielelläni tulen vastavierailulle 💗






torstai 4. heinäkuuta 2019

Neulepaita naiselle




Keväällä tekemässäni postauksessa taisin mainita keskeneräisestä neuleesta, jota kovasti tavoittelin saavani valmiiksi. Minulla oli talvikuukausina hyvä neulomisvauhti, mutta keväällä työ aivan unohtui. Olin onneksi päässyt neulomisessani niin pitkälle, että viimeiset kymmenen senttiä vain odottivat valmistumistaan. 


Ohjeen löysin Kalastajan vaimon -blogista. Neule on siellä nimetty Viikon neuleeksi. Minulle se oli Puolen vuoden neule. Taitavat ja nopeat neulojat saavat varmasti paidan valmiiksi viikossa, mutta minulla on vähän omanlainen tahti ;)


 Ohje tuotti minulle kovasti haasteita ja sainkin hyviä neuvoja paikallisesta askartelu- ja lankaliikkeestä. Ilman niitä en varmasti olisi päässyt kuviossa vauhtiin.


Kaula-aukon päättelin hieman kireämmin mitä Kalastajan vaimon neuleessa on tehty. En halunnut niin isoa pääntietä vaan pienellä kiristyksellä sain ihan kivan kokoisen kaula-aukon. 
Lankoina minulla oli käytössä 100 % Mini Alpakka ja Silk Mohair. Molemmat ovat Sandnes Garnin lankoja.

Vaikka neule on villainen, niin uskon voivani käyttää sitä viileinä kesäiltoina. Onhan se toki odottamassa myös kylmiä talvipäiviä.

Olin hyvin onnellinen kun sain paidan loppujen lopuksi valmiiksi. Joku neuletyö pitäisi nyt aloittaa. Sellainen työ, jossa saa käyttää isoja puikkoja ja työ edistyy sujuvasti :) Hyviä neulevinkkejä otan ilolla vastaan!

Ihania kesäpäiviä teille jokaiselle 💗