tiistai 13. elokuuta 2019

Raglanhihainen neulepaita



Olen aivan innostunut neulepaitojen tekemiseen saatuani edellisen neuleeni valmiiksi. Heti piti saada uudet langat ja joku neulemalli käsiin. Halusin tehdä vaihteeksi hyvin yksinkertaisen mallin ja sellaisen löysinkin.


Paikallisesta lankakaupasta löysin Sandnes Garn -neulelehden ja sieltä raglanpuseron mallin. Lankoina neuleessa oli Filcolana Arwetta Classic- lanka (80 % merinovillaa ja 20 % nailonia) sekä Sadnes Garn Tynn Silk Mohair- lanka. Nämä molemmat langat olivat käytössä koko ajan ja pyöröpuikkona koko 7 (resorissa toki vähän pienempi koko). 


Tähän neuleeseen halusin väljemmän kaula-aukon ja niinpä päättelin silmukat aiemmin kuin ohjeessa kehotettiin. 

Tykkäsin tästä paidasta niin paljon, että hain uudet langat ja teen samalla ohjeella toisenkin paidan. Uskon, että tämä neule tulee kovaan käyttöön. Onpa se muuten tätä kirjoittaessakin päällä :)

Edellinen neule oli nimetty Viikon neuleeksi, mutta siitä tuli puolen vuoden neule. Tästä neuleesta tuli kuukauden neule ;) 

Uusi neuleeni tulee tänne heti kun se vaan valmistuu. Saapa nähdä kuinka kauan sen tekemisessä kestää :)

Tekemisen iloa sinullekin!





keskiviikko 7. elokuuta 2019

Meidän pihalta



Auringon lämpö on tullut taas. Viileän tuuliset päivät valtasivat elokuun alkupäivät. Vielä viikko niin lapset aloittavat koulun. Uskomattoman nopeaa on taas mennyt kesän aika. Toisaalta ihan kiva taas aloittaa selkeämpi arki. Mitä selkeys sitten tarkoittaakaan ;)? Ainakin sitä, että päivät saavat tietyn rytmin. En kyllä moiti kesän ja loman tuomaa vapautta ja rentoutta, mutta ihan kiva välillä olla selkeässä päivän rytmissä. Aamulla herätään hyvissä ajoin ja illalla pyritään menemään "ihmisten ajoissa" nukkumaan:)


Nämä kuvat tallentuivat kameraani viikonloppuna kun sattui kaunis auringonpaiste ja Jaloangervon kukinnan sävy korostui erityisen ihanasti. Olen tykästynyt tähän reilu vuosi sitten tekemäämme istutusalueeseen. Kaikki silloin istutetut kukat ovat selvinneet talven yli ja ilahduttaneet meitä kasvullaan. Kokeilin ensin kasvattaa tässä pieniä pensasruusuja, mutta ne eivät selvinneet koskaan talvista enkä raaskinut useana vuonna istuttaa uusia taimia. En ehkä osannut suojata niitä oikein pakkasilta.


Istutusalueen kasvien juurella on tuollaisia valkoisia pyöreitä kiviä, jotka antavat kivasti ilmettä kasvualustalle.
Idean valkoisiin kiviin sain viime keväiseltä Espanjan reissulta. Siellä hotellin pihan kukka-altaat oli siistitti ja koristeltu valkoisilla kivillä.


Kokeilin tänä keväänä ensimmäistä kertaa istuttaa ruukkuihin Runkoruusuja. Kesälomareissun aikana kukinnat olivat hieman nuupahtaneet. Leikkasin kaikki vanhat kukat pois ja ilokseni ruusu alkoi työntää uusia nuppuja ja osa niistä on nyt auennut. Jospa ne kukkivat vielä pitkälle syksyyn.


Mukavalta tuntui tänään mennä ulos, kun ilman lämpö tuntui lempeältä. Tällaiset alkusyksyn säät ovat tervetulleita.

Lämpöä ja aurinkoa päivääsi 💗