maanantai 23. joulukuuta 2019

Hyvää Joulua




"Ja niin joulu joutui jo taas Pohjolaan, 
joulu joutui jo rintoihinkin.
Ja kuuset ne kirkkaasti luo loistoaan
jo pirtteihin pienoisihin..."

Ihmeelliseltä tuntuu, että tänään on aatonaatto ja huomenna on jouluaatto. Paljon on ollut puuhasteluja ja valmisteluja, mutta nyt on hyvä hetki istahtaa hetkeksi koneen äärelle. Haluan toivottaa teille jokaiselle täällä vierailevalle erittäin ihanaa joulun aikaa 💗 ja toivon runsaasti onnea uudelle pian alkavalle vuodelle 2020.





sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Päiväkirjani





Joudun nykyään lähes joka kerta aloittamaan tekstini täällä blogissa, että pitkästä aikaa... 

En käsitä miten aika vierii niin nopeaa, etten selviä tänne kirjoittamaan pieniäkin terveisiä. Onhan toki tälle syksylle mahtunut erittäin upeita asioita, sillä vietimme tyttäremme häitä lokakuussa ja poikamme kihlajaisia marraskuussa 💗.

 Pari viikkoa sitten selasin blogini ompelu-tunnisteen alla olevia tuotoksiani ja jouduin aivan  hämmästelemään, että olen niin monenlaista saanut silloin joskus aikaiseksi:) Tuli kyllä todella hyvä olo kun katselin töitäni 💗. Samalla pääsin sen hetkisiin tekemisen tunnelmiin. 


Innostuin vanhojen postauksieni johdosta aivan niinkin paljon, että kävin siivoilemassa ompelupöytääni ja päätin, että kohta teen jonkun ompeluksen :) Vielä en ole ompelukonetta käynnistänyt, mutta vahvasti koen sen tapahtuvan pikapuolin.


Blogi on minun päiväkirjani. Vaikka en täällä paljon kerro tunteistani ja tapahtumisistani, niin kuvien kautta pääsen postaushetken tilanteeseen ja hetken tunnelmaan. Se on kyllä upeaa.


Blogini aikajanan kautta voin kokea uudestaan hetkiä, kun lapset olivat ihan pieniä ja olin kotiäitinä kotona. Silloin sainkin paljon aikaiseksi. Nyt kun ei ole ihan pientä hoidettavana, mutta päivätyö muualla, niin aikaansaannokseni ovat paljon pienempiä. Kummallista kyllä :D


Toisaalta muistan kuinka jossain vaiheessa enemmän myös stressasin, että pysyisin jonkinlaisessa postaustahdissa bloggauksessa. Ompelusaralla se myös tarkoitti aina jonkin uuden luomuksen kehittämistä. Nyt olen kyllä tyytyväinen, että tänne tulo ei vaadi mitään ponnisteluja tai tuotoksia. Tulen postaamaan kun minusta tuntuu hyvältä. 

Vanhojen postauksieni selaili aiheutti tosiaan niin hyvän mielen, että halusin taas tulla blogiini kirjoittamaan pienen terveisen.


Tämän postauksen kuvat ovat hetkiä tältä syksyltä ja tunnelmia joulun alta. Tuntuu todella hyvältä odottaa joulua. 


Toivottelen teille mukavaa joulun odotusta 😊
Tulen taas tervehtimään teitä! Vaikkapa aika piankin :)






tiistai 13. elokuuta 2019

Raglanhihainen neulepaita



Olen aivan innostunut neulepaitojen tekemiseen saatuani edellisen neuleeni valmiiksi. Heti piti saada uudet langat ja joku neulemalli käsiin. Halusin tehdä vaihteeksi hyvin yksinkertaisen mallin ja sellaisen löysinkin.


Paikallisesta lankakaupasta löysin Sandnes Garn -neulelehden ja sieltä raglanpuseron mallin. Lankoina neuleessa oli Filcolana Arwetta Classic- lanka (80 % merinovillaa ja 20 % nailonia) sekä Sadnes Garn Tynn Silk Mohair- lanka. Nämä molemmat langat olivat käytössä koko ajan ja pyöröpuikkona koko 7 (resorissa toki vähän pienempi koko). 


Tähän neuleeseen halusin väljemmän kaula-aukon ja niinpä päättelin silmukat aiemmin kuin ohjeessa kehotettiin. 

Tykkäsin tästä paidasta niin paljon, että hain uudet langat ja teen samalla ohjeella toisenkin paidan. Uskon, että tämä neule tulee kovaan käyttöön. Onpa se muuten tätä kirjoittaessakin päällä :)

Edellinen neule oli nimetty Viikon neuleeksi, mutta siitä tuli puolen vuoden neule. Tästä neuleesta tuli kuukauden neule ;) 

Uusi neuleeni tulee tänne heti kun se vaan valmistuu. Saapa nähdä kuinka kauan sen tekemisessä kestää :)

Tekemisen iloa sinullekin!





keskiviikko 7. elokuuta 2019

Meidän pihalta



Auringon lämpö on tullut taas. Viileän tuuliset päivät valtasivat elokuun alkupäivät. Vielä viikko niin lapset aloittavat koulun. Uskomattoman nopeaa on taas mennyt kesän aika. Toisaalta ihan kiva taas aloittaa selkeämpi arki. Mitä selkeys sitten tarkoittaakaan ;)? Ainakin sitä, että päivät saavat tietyn rytmin. En kyllä moiti kesän ja loman tuomaa vapautta ja rentoutta, mutta ihan kiva välillä olla selkeässä päivän rytmissä. Aamulla herätään hyvissä ajoin ja illalla pyritään menemään "ihmisten ajoissa" nukkumaan:)


Nämä kuvat tallentuivat kameraani viikonloppuna kun sattui kaunis auringonpaiste ja Jaloangervon kukinnan sävy korostui erityisen ihanasti. Olen tykästynyt tähän reilu vuosi sitten tekemäämme istutusalueeseen. Kaikki silloin istutetut kukat ovat selvinneet talven yli ja ilahduttaneet meitä kasvullaan. Kokeilin ensin kasvattaa tässä pieniä pensasruusuja, mutta ne eivät selvinneet koskaan talvista enkä raaskinut useana vuonna istuttaa uusia taimia. En ehkä osannut suojata niitä oikein pakkasilta.


Istutusalueen kasvien juurella on tuollaisia valkoisia pyöreitä kiviä, jotka antavat kivasti ilmettä kasvualustalle.
Idean valkoisiin kiviin sain viime keväiseltä Espanjan reissulta. Siellä hotellin pihan kukka-altaat oli siistitti ja koristeltu valkoisilla kivillä.


Kokeilin tänä keväänä ensimmäistä kertaa istuttaa ruukkuihin Runkoruusuja. Kesälomareissun aikana kukinnat olivat hieman nuupahtaneet. Leikkasin kaikki vanhat kukat pois ja ilokseni ruusu alkoi työntää uusia nuppuja ja osa niistä on nyt auennut. Jospa ne kukkivat vielä pitkälle syksyyn.


Mukavalta tuntui tänään mennä ulos, kun ilman lämpö tuntui lempeältä. Tällaiset alkusyksyn säät ovat tervetulleita.

Lämpöä ja aurinkoa päivääsi 💗


tiistai 30. heinäkuuta 2019

Suklainen piirakka


Viikon hellejakso on nyt takana. Saapa nähdä saammeko tälle kesälle enää lämpimiä kelejä vai alkaako nyt syksyisen viileät ilmat. Olen lämpimän kelin ja auringon ystävä ja mielelläni ottaisin vielä lempeät kesäpäivät takaisin. 
Viime viikon helteet osuivat sopivasti vaunureissuumme, jonka vietimme Helsingin seudulla. Reissu oli rentouttava ja voimia antava.


Leipomiset ovat jääneet aika vähälle näin kesäaikana. Toki välillä on tullut tehtyä jotain herkkua kahvihetkiin :)


         Tämä suklainen piirakka valmistui mansikka sesongin aikaan. Tykkään tämän piirakan ohjeesta.  Piirakka on helppo tehdä ja on erittäin maistuva. Laitanpa teillekin tämän herkullisen piirakan ohjeen.😊

Suklainen piirakka

6 dl sokeria
5 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhoja
6 rkl tummaa kaakaota
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita
4 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhojen joukkoon nestemäiset aineet peräkkäin sähkövatkaimella varovaisesti sekoittaen.

Piirakan päälle 

150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
2 keltuaista

Vatkaa piirakan päällysaineet sekaisin.

Koristelu

Sulata suklaa ja raasta suklaata ja lisää nämä jäähtyneen piirakan päälle. Koristele haluamallasi tavalla

Laitoin taikinan kahteen pyöreään lasivuokaan. Minusta on kiva tarjota piirakka tällä tavalla. Tarjolle laitto on helppoa, kun ei tarvitse leikata piirakkalevystä siistejä palasia ;)

Jospa sitä taas tulisi innostusta leipomiseen. Ehkä nämä viilenevät kesäpäivät antavat potkua tähänkin puuhaan.

Mukavaa viikon jatkoa teille lukijani :)

Ps. Lämmin tervetulotoivotus uudet lukijat blogini pariin. Jos haluatte linkata oman bloginne minulle, niin jättäkää kommenttia tai sähköpostia, niin mielelläni tulen vastavierailulle 💗






torstai 4. heinäkuuta 2019

Neulepaita naiselle




Keväällä tekemässäni postauksessa taisin mainita keskeneräisestä neuleesta, jota kovasti tavoittelin saavani valmiiksi. Minulla oli talvikuukausina hyvä neulomisvauhti, mutta keväällä työ aivan unohtui. Olin onneksi päässyt neulomisessani niin pitkälle, että viimeiset kymmenen senttiä vain odottivat valmistumistaan. 


Ohjeen löysin Kalastajan vaimon -blogista. Neule on siellä nimetty Viikon neuleeksi. Minulle se oli Puolen vuoden neule. Taitavat ja nopeat neulojat saavat varmasti paidan valmiiksi viikossa, mutta minulla on vähän omanlainen tahti ;)


 Ohje tuotti minulle kovasti haasteita ja sainkin hyviä neuvoja paikallisesta askartelu- ja lankaliikkeestä. Ilman niitä en varmasti olisi päässyt kuviossa vauhtiin.


Kaula-aukon päättelin hieman kireämmin mitä Kalastajan vaimon neuleessa on tehty. En halunnut niin isoa pääntietä vaan pienellä kiristyksellä sain ihan kivan kokoisen kaula-aukon. 
Lankoina minulla oli käytössä 100 % Mini Alpakka ja Silk Mohair. Molemmat ovat Sandnes Garnin lankoja.

Vaikka neule on villainen, niin uskon voivani käyttää sitä viileinä kesäiltoina. Onhan se toki odottamassa myös kylmiä talvipäiviä.

Olin hyvin onnellinen kun sain paidan loppujen lopuksi valmiiksi. Joku neuletyö pitäisi nyt aloittaa. Sellainen työ, jossa saa käyttää isoja puikkoja ja työ edistyy sujuvasti :) Hyviä neulevinkkejä otan ilolla vastaan!

Ihania kesäpäiviä teille jokaiselle 💗




lauantai 15. kesäkuuta 2019

Herkkuja juhlaan



Saimme viettää kesäkuun alussa poikamme rippijuhlia. Juhlapäivänä oli kaunis ja oli todella lämmin kesäpäivä. Kirkossa oli lämpöä lähes kolmekymmentä astetta ;) Hyvin siis tarkeni.
Tämä postaus on herkkupostaus, johon olen valinnut muutamia kahvipöydän herkkuja.


Minusta on mukava järjestää kodissamme juhlia. Haluan suunnitella tarjoilut ja aikatauluttaa hyvissä ajoin kodin siivoamisen. Usein saan ikäviäkin siivousjuttuja tehtyä juuri juhlien ansiosta. Teen siis viikkosuunnitelman, johon kirjaan jokaiselle päivälle tehtävän/tehtävät, jotka on tehtävä kyseisenä päivänä. Jos on isommat juhlat tiedossa, niin tehtävät jakautuvat useammalle viikolle.
Näin vältyn helpommin ikävältä viimehetken kiireeltä. (Ainahan jonkinlainen kiire tulee, mutta ehkä näin toimittuna hieman pienempänä ;)
Pidätkö sinä aikatauluttamisesta vai toimitko mieluummin tehokkaasti juhlaa edeltävinä päivinä? 



Aika usein on tullut tehtyä tarjottavat varman päälle tutuiksi tulleista ohjeista. Nyt minun teki mieli kokeilla jotain uutta ja niinpä googletin ja löysin mielenkiintoisia ohjeita. 

Löysin ihanan leivontasivuston Annin uunissa . Sieltä otin ohjeen yläpuolen Mehevään suklaakakkuun sekä alapuolen Vadelmajuustokakkuun .

Nämä molemmat herkulliset makeat tulevat tehdyksi toisenkin kerran. Olivat niin ihania.


Mainitsemaani upeaa leivontasivustoa tulee varmasti useinkin selailtua. Kauniit kuvat ja selkeät ohjeet vaikuttivat minuun.



Kesäkuun ihanat illat ovat houkutelleet minua usein rantaan kameran kanssa. Tahtoo ilta vain venyä aika pitkäksi, kun aurinko laskee vasta puolen yön aikana ;) Kesällä sitä onneksi jaksaa välillä vähän venyttää nukkumaan menemistä 💗

Tämän postauksen myötä toivotan teille mukavia kesäpäiviä! Nautitaan auringosta ja lämmöstä :)






sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Tunnelmaa makuuhuoneessa


Kevään koittaessa ja valon määrän lisääntyessä on mukava taas miettiä ja muuttaa kodin sisustusta. Tykkäisin vaihdella huonekalujen järjestystä, mutta minusta se on välillä haastavaa kun vaihtoehtoja järjestyksen muuttamiseen on usein vaikea keksiä. Voi olla, että se onkin mielikuvituksen puutetta :)


Sain inspiraation kuvaamiseen, kun anoppini lahjoitti meille tekemiään taidetöitä. Tämä kaunis saviruukku löysi paikkansa makuuhuoneemme lipaston päältä. Tällaiset kauneudet ovat minusta kodin aarteita. 



Olemme muuttaneet kotiimme vuonna 2011 ja silloin halusin nämä verhot makuuhuoneeseemme. Kuulostaa ehkä hassulta, mutta en halua vieläkään vaihtaa niitä. Tykkään edelleenkin niistä tosi paljon. Välillä ne saavat tuuletusta, pesua ja sitten ne pääsevät ikkunaan takaisin.


Ehkä sain sisustusinspiraation myös, kun seurasin tyttöjemme touhuja heidän vaihtaessaan huoneita keskenään. He saivat aikaiseksi niin kodikkaat ja kauniit makuuhuoneet. Nuoret ne osaavat :)

Olemme saaneet tänä viikonloppuna vesisadetta runsain määrin. Luonto kiittää siitä. Meidänkin leveysasteilla on puissa alkanut vihertää. Ihanaa tämä toukokuun aika 💗

       Tänään on vietetty äitienpäivää. Kohta saamme pienet lapsenlapsemme vanhempineen luoksemme 😍.

Oikein mukavaa äitienpäivää sinulle lukijani :)


keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Kaunis merimaisema


Kevään ihme on taas tapahtunut. Auringon lämpö on sulattanut valtavan meren paksun jääkerroksen. Vapaa meri on joka vuosi niin uusi ja ihmeellinen asia. 
Pääsiäisen aikaan meri oli lopultakin jäistä vapaa. Itse olin tuolloin kovassa flunssassa, mutta raahauduin muutamana iltana rantaan kameroineni ja onneksi raahauduin, sillä maisemat olivat käsittämättömän upeita. Rannalla seisoessani saan aina valtavasti voimaa ja energiaa luonnon kauneudesta. Olen onnellinen kun saan asua lähellä tätä upeaa luonnon elementtiä.


Taivaan ranta värjäytyi punaiseksi ja aurinkokin muuttui punaiseksi juuri ennen kuin laskeutui horisontin taakse. Lehdet kirjoittivat Saharan hiekkapölyn leviämisestä meidänkin ilmakehään ja kirjoitettiin myös Kaakkois-Euroopan metsäpalojen savun vaikutuksesta taivaanrannan värjäytymiseen. Ehkäpä näillä tosiaan oli vaikutusta. Kauniiksi luonto taas jälleen kerran värjäytyi.



Tänään on vappu ja sää on jotain aivan muuta kuin yllä olevissa kuvissa oli. Vettä ja räntää on satanut ja lämpöasteitakaan ei ole kuin +2. Sisällä menee tämä päivä, mutta ylimääräinen vapaapäivä sopii tähän hetkeen vallan mainiosti.

Onko sinun kodin lähellä joku ihana paikka, jossa tykkäät käydä lataamassa akkuja?




maanantai 22. huhtikuuta 2019

Kolmas peruspaita



Nyt on kolmannen peruspaidan esittelyvuoro :) Aika kauan tämän postaaminen vaati näköjään aikaa, ennen kuin ollaan tässä pisteessä. Olen kovasti käyttänyt tätä leppoisen mallista paitaa.
Paita on lepakkohihanen vyötärölle kaventuva malli. Sen tekeminen ei vaadi kaavaa. Ainoastaan tarvitset oman hyväksi kokemasi peruspaidan. Kangas on taitettu kahtia ja oma paita asetetaan taitteelle siten, että kaula-aukko ja hihat ovat kohti taitetta. Lepakkopaidan hihoihin ei tule siis saumaa ollenkaan vaan ne tulevat taitteelta. Sauma tulee hihan alaosasta kohti sivusaumaa. Paidan voi leikata oman maun mukaan niin leveäksi kuin haluaa tai sitten hieman kapeammaksi ja istuvaksi. Itse tykkäsin leikata hihansuut kapeaksi ja leventää sopivasti kohti kainaloita ja sieltä kaventaa kohti vyötäröä siten, että paita istuu vyötärön kohdalta tyköistuvasti.
Taitteella olevan kaula-aukon leikkasin kohtalaisen väljäksi. Käänsin kaula-aukon erikseen leikatun reiän muotoisen kaitaleen avulla.


Yllä oleva kömpelö piirrokseni yrittää selventää kirjoitustani :).



Keväiset kelit ovat saapuneet viimekertaisen postauksen jälkeen. Auringon lämpö tuntuu ihanalta ja sitä olen mahdollisimman paljon käynyt terassilla ihastelemassa.
Pääsiäinen sijoittui harvinaisen pitkälle huhtikuun loppupuolelle tänä vuonna. Mukavalta on tuntunut muutama ylimääräinen vapaapäivä. Harmi vaan, että joku äkäinen flunssavirus iski meille ja useampi meistä on joutunut pötköttelemään ja levähtämään. En olekaan pitkään aikaan ollut tällaisessa taudissa ja kovillehan tämä ottaa. Pitää nyt malttaa kuntoutua, jotta pääsee kuntoon.



Yllä muutama kuva kauniista hetkestä rannassa. Näiden kuvien myötä toivotan sinulle aurinkoa ja lämpöä alkavaan viikkoon 😍




tiistai 19. helmikuuta 2019

Toinen peruspaita



Ilmat ovat olleet viimeisen viikon ajan hyvin keväiset. Aurinko on alkanut lämmittää ja vesi on tippunut ränneistä. Se on tosi ihanaa, mutta kuitenkin minusta vielä saisi olla pakkasta ja kunnon talvea ja nämä lämpöiset kelit voisivat sitten tulla maalis-huhtikuun vaihteessa :)
Viime viikonlopun aurinko innosti minut ensimmäisen kerran tänä talvena suksille ja pikku hiihtolenkille. Olihan se taas mukavaa puuhaa. Ladut olivat vaan täynnä tuulen tuomaa roskaa ja piti olla varovainen, ettei lennä nokalleen ;) 


Samaisena viikonloppuna saimme kameralle myös toisen ompelemani peruspaidan. Eipä tässä mitään ihmeellisiä taaskaan ole,  mutta onpa hyvä käyttöpaita. Kauluksen kanssa hieman temppuilin, sillä alunperin halusin korkean kauluksen, mutta se ei oikein istunut ja asettunut paikoilleen. Niinpä siitä tuli sitten tällainen. Tykkään tästä kauluksesta loppujen lopuksi tosi paljon. 

Kolmas perusmallinen paita olisi vielä odottamassa ompelua valmiiksi leikattuna. Ompelutahtini on hieman verkkainen, sillä tällaiset paidat tulevat oikeasti tosi nopeasti valmiiksi. Tuumasta toimeen -tarttuminen on vaan hidasta tällä hetkellä :D.


Mieheni vanhemmat toivat viikonloppuna nämä ihanat keltaiset ruusut. Niitä kun katselee, tulee tosi keväinen mieli.

Aurinkoa ja keväistä mieltä teille jokaiselle!




perjantai 1. helmikuuta 2019

Peruspaita itselle



Talvi on nyt parhaimmillaan. Lunta on tullut kovasti ja pakkastakin on ollut sopivasti. Onpa ollut välillä myös mukavan aurinkoisia päiviä.
Arkipäivinä tulee kaihoten katseltua työpaikan ikkunasta kaunista päivää, mutta viikonloppuna on sitten vähän enemmän aikaa ulkoiluun.


Neuletyöni on hieman edistynyt. Jonain päivänä näytän sen myös täällä blogissani. Etu- ja takakappale on edennyt kainaloihin asti ja toinen hiha on nyt työn alla.
Haasteita siinä on ollut riittävästi, mutta eiköhän se kunnialla kuitenkin tule valmiiksi.


Kotiseutuni Eurokangas ja HH- kangas loppuivat viime kesän aikoihin ja kangaskauppoja ei täällä ole nimeksikään. Yksi kankaita myyvä varastomyymälä täällä vielä porskuttaa ja siellä kävin pitkästä aikaa katsomassa kankaita. Ajatuksissani oli löytää jotain neulemaisia kankaita, joista voisin tehdä itselleni hyvin perusmallisia käyttöpaitoja. Useamman kankaan ostin ja tässä yllä olevassa kuvassa on päälläni ompelemani pirtsakka paita. Tykästyin kovasti tähän väriin. Kaavana käytin erästä hyvänmallista peruspaitaa, jota hieman hihojen osuudelta levensin. Tästä tuli tosi kiva ja käyttöön se on useampana päivänä jo päässytkin.



Nyt on viikonloppu edessä ja se tuntuu oikein tervetulleelta. 
Kello on nyt 16.16 ja ulkona on vielä valoisaa. Päivä on pidentynyt hurjaa vauhtia 💛
Mukavaa viikonloppua kaikille!