torstai 24. tammikuuta 2019

Talvi parhaimmillaan


Viime viikonloppuna saimme runsaasti lunta. Olen pitkään odottanut, että lumi peittäisi puiden oksat ja saisi puiden runkot valkoisiksi. Talven kauneus on häikäisevää tällä hetkellä. Olen ollut useana iltana kuvaamassa kaupungin puistoja ja rantanäkymiä. 


Tuona samaisena viikonloppuna saimme lapsenlapsemme ensimmäistä kertaa yökylään. Olihan se jännittävää meille kaikille. Hyvin meni kyläily ja seuraavaa kertaa odotellaan 💗


Kuvat ovat suurimmaksi osaksi kotipihastamme. Kaikki näytti niin erilaiselta, että kameraa piti heilutella vähän joka suuntaan.




Pihapiirimme reunassa on tällainen punainen tontuntupa, jonka katolla kasvaa sammalta. Saunan virkaa se on joskus toimittanut. Se on niin sievä, että sitä tulee ihasteltua aina kun ohi kävelee.


Viime kesän kuumien hellepäivien keskellä miesväki rakensi tienvarteen tällaisen heinäseiväsaidan. Olin minäkin mukana sen verran, että tervasin seipäiden maahan osuvan alaosan.
Samaa aitaa olisi tarkoitus tehdä lisää takapihan osuuteen. Kovaa hommaa tuollaisen väsääminen on ja varsinkin jos sitä tekee niin kuumina päivinä mitä viime kesänä tehtiin.




Kävimme porukalla myös meren rannassa. Aurinko paistoi pilviverhon takaa ja lunta sateli kauniisti. Sillä aikaa kun kuvailin, niin muut kävivät jäällä leikkimässä jotain hippaleikkiä. Lapset nauttivat ja ilmeisesti vähän isommatkin ;)

Tällä hetkellä pakkasmittari on painunut -20 asteeseen. On todellinen tammikuu ja talvi parhaimmillaan.


Lähden nyt viemään ekaluokkalaisen kouluun ja menen itsekin töihin.

Toivotan sinulle mukavaa päivän jatkoa 💛


keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Peruspaitoja pojalle



Nämä ovat niitä perusvaatteita, joita ei ehkä tulisi postattua jos ompelutahti olisi kiivas. Nyt kun se ei sitä ole, nämäkin tulee päivitettyä tänne blogiin :)
Parasta näiden postauksessa oli ekaluokkalaisemme into olla kuvissa ja poseerata 💙


Välillä hän halusi, että otan kuvan hypystä ja sellaisenkin sitten otimme :)

Niin kovin söpöä ja ilahduttavaa oli nähdä miten innoissaan hän otti paidat vastaan.
Äidillä olisi siis syytä nyt ommella ja tyhjentää kangaskaappia ;)


Paljonhan noita kankaita on tullut kaappiin hankittua ja vielä kun niiden väritystä ja tyyliä jaksaa katsella, olisi syytä niitä ommella pois.

Joululomalla kokeilin muokata blogini ulkoasua ja sainkin laitettua aikani pähkäiltyä lisäsivut etusivun yläosaan. Niiden sisällössä on vielä muokattavaa, mutta niitä voi sitten ajan kanssa päivitellä. Tässä postauksessa kokeilin laittaa myös kuvat suurempina Täyttä elämää -blogin Hannelen ohjeiden mukaisesti (ohje kuvakoosta löytyy postauksen kommenteista). Koen, että blogissani kuvat kertoo enemmän kuin sanat. Siksi halusin testata kuvia suurempina. Aika näyttää pidänkö säädön tällaisena :)

Nyt olisi aika lähteä testaamaan uusia leipävuokia ja tehdä taikina sitä varten :)

Mukavia talvipäiviä ja tekemisen iloa 💗

torstai 3. tammikuuta 2019

Neulottu tuubihuivi


Neuloin tämän tuubihuivin itselleni marraskuun aikana. Paksut puikot toivat vauhtia huivin valmistumiseen. Käsityöliikkeen myyjän vinkistä neuloin koko huivin oikeaa ja nurjaa- neuletta ja tämä toikin kivan pinnan neuleeseen.


Pyysin tytärtäni ottamaan muutaman kuvan, jotta saan päivitettyä huivin myös tänne blogiin. Gina-koirani halusi lyöttäytyä myös kylkeeni kuvattavaksi :)


Harmikseni en säästänyt kerän vyötettä ja en muista yhtään minkä merkkistä lanka on. Lanka on valmiiksi monivärjättyä ja antaa kivan värisävyn huiville. Lanka on myös miellyttävän pehmeä ja ihana ihoa vasten.

Olen aloittanut itselleni neulepaitaa, jonka toivon voivani joskus postata tänne blogiini. Siinä on kuvioneuletta, jonka tekeminen on tuottanut minulle päänvaivaa. En ole koskaan aiemmin neulonut kuvioneuletta ja kuvion lukeminen ei olekaan niin yksinkertaista kuin oletin. Sitkeästi olen jaksanut purkaa sitä jo useamman kerran, mutta sisukkaasti teen sen valmiiksi. Uskon seuraavan kuvioneuleen onnistuvan ehkä helpommin :) Toiveissa on hyvä elää!

Mukavaa alkanutta uutta vuotta sinulle :)