lauantai 19. joulukuuta 2020

Jouluinen hedelmäkakku



Joulu on jo lähellä. Enää viisi yötä jouluaattoon. Tämä tuntuu ihmeelliseltä. 

Joulu on tullut kotiimme joulukuusen ja jouluvalojen myötä jo varhain joulukuun alussa. On tuntunut mukavalta katsella lämmintä kodin joulutunnelmaa erityisesti myös siksi, kun ulkona ei kovin jouluiselta ole näyttänyt. Muutaman kerran maa on peittynyt lumipeitteeseen, mutta sitten onkin tullut vesisade, jonka myötä pimeys on palannut. Toisaalta näihin keleihin on jo tottunut. Toki toiveissa olisi saada kunnon talvi suurine lumikinoksineen.

Olen kokeillut muutaman kerran leipoa Karita Tykän ohjeella Jouluinen hedelmäkakku -vuokakakkua. Kakku on gluteeniton jo valmiiksi, joten ohje on minulle valmis heti toteutettavaksi. Tämä kakku nousi heti suosikikseni. Se on äärimmäisen mehukas ja maukas. En voi muuta kuin suositella teitä leipomaan tätä ihanaa kakkua.
 

Tämän lyhyen postauksen myötä haluan toivottaa teille ihania jouluvalmisteluja ja rauhallista Joulun aikaa. Nautitaan puuhasteluista ja yhdessäolosta 💗




perjantai 4. joulukuuta 2020

Joulukuun alkua




Joulukuun terveiset blogistani 💗
Syksy on mennyt huimaa vauhtia ja jatkuvasti tuntuu, että on perjantai. Uskon, että tämä sama tunne on monella muullakin. Työpäivien jälkeen on mukava ollut viettää aikaa kotona perheen parissa. 

En ole pitkään aikaan ottanut aikaa bloggaamiseen. Mielessä on monesti käynyt, että olisi kiva tänne jotain laittaa, mutta ajatus on jäänyt tuumauksen tasolle. Sain tässä hetki sitten sähköpostia eräältä lukijaltani, joka halusi kysyä minulta erästä asiaa. Olin todella iloinen, että edelleen on ihmisiä, jotka täällä saattavat pyörähtää. Tuo viesti antoi minulle intoa tehdä pikku postauksen ja tulla kertomaan terveisiä teille. Kieltämättä aika usein muistelen aikaa, kun intoa puhkuen tulin esittelemään tänne jotain käsityötuotostani :) Aika hurjasti niitä käsitöitä silloin valmistuikin. 

Edelleen vietän hetkiä käsitöiden parissa, mutta toki vähemmässä määrin. Olen neulonut sukkia ja keskeneräistä neulepaitaani. Olen myös aloittanut virkkaustyön, jonka lopputuloksena pitäisi tulla pipo pojalle. Muutamana viikkona olemme pienen naisporukan kesken pitäneet käsityökerhoa. Korona-aika vaan tuo tällä hetkellä omat haasteensa kokontumisrajoituksineen. Pitää odottaa parempaa aikaa, jotta voimme taas kokoontua. 


Koko syksy on ollut tosi pimeä ja pilvinen. Muutama upea auringonlasku on onneksi mahtunut pimeään kuukauteen. Tällä hetkellä pieni ohut lumipeite onneksi valaisee maisemaa. Odotankin innolla aamua, jolloin puut ovat valkoisenaan lunta ja pääsen ottamaan lumisesta maisemasta kuvia.

Tällä hetkellä sataa hieman lunta ja koko yöksi näyttää sääkartta lumisadetta. Ehkä aamulla on hetki, jolloin pääsen ihastelemaan kaunista talvimaisemaa.


Nämä kuvat otin viikko sitten eräänä aamuna. Lumi tuo niin ihanaa tunnelmaa ja kaunistaa maisemaa tosi paljon. 
Lisäksi on niin kaunista, kun kodit on koristettu jouluvaloilla.


Huomenna aion leipoa hieman leipää ja ehkäpä jotain makoisaa kakkua.

Ihanaa viikonloppua teille 💗




 

perjantai 4. syyskuuta 2020

Neulottu vauvan lakki ja villasukat


 
Sain mahdollisuuden neuloa pieniä asusteita, kun kolmas lapsenlapsemme syntyi reilu pari viikkoa sitten. En ole koskaan itse neulonut tätä lakkimallia, mutta olen käyttänyt vastaavaa omilla lapsillani. Silloin tätini neuloi näitä ihania lakkeja ja antoi meille niitä käytettäväksi. Löysin netistä sivuston, Novita knits, jonka kautta löysin ohjeet vauvan lakkiin ja pieniin villasukkiin.

Mietin hartaasti mistä langasta asusteet tekisin, jotta ne tuntuisivat pienokaisesta hyvältä. Päädyin tekemään varman ratkaisun ja ostin Novitan Baby Merinoa. Lanka tuntui tosi mukavalta neuloa ja en usko, että se hankaa tai kutittaa vauvan ihoa.

Hellyttävää oli saada tyttäreltäni kuvan, jossa lakki oli pienokaisella ja näytti erityisen sopivalta.


Olen saanut neulomisesta itselleni mukavan harrastuksen. Nykyään minulla riittää hienosti sinnikkyys saada työt valmiiksi ;) Ostin kesän lopussa itselleni paitalangat ja olen pikkuhiljaa neulonut neuletta eteenpäin.

Tänään pidän töistä vapaapäivän ja odottelen metsämiehiä saapuvaksi illalla kotiin 💗

Tämän pienen postauksen kautta toivotan teille mukavaa viikonloppua!


maanantai 6. heinäkuuta 2020

Kesäkukkia ja auringonlaskun ihailua



Miten ihana kesäkuu meillä olikaan. Saatiin lämpöä ja aurinkoa. Sadetta ei toki tullut juurikaan ja pihanurmikko meinasi kuivahtaa kokonaan. Tällä hetkellä kun kirjoitan tätä postausta sade ropisee ikkunalautoihin ja sadetta onkin luvattu pidemmäksi aikaa.


Kesäkukat on istutettu ruukkuihin ja näiden kuvien lisäksi on muutama amppelikin vielä hankittu. Aika perinteiset kukkalajit valtasivat ruukut ja pöytien päälliset. Ostin Orvokkeja, valkoisia Pelargoneja, Petunioita, Miljoonakelloja ym. Ensimmäisessä kuvassa oleva Maljaköynnös on minulle uusi tuttavuus ja toivonkin sen pärjäävän hoidossani. Se on hyvin kaunis ja vaikuttaa aika kestävältä. Sateet eivät ole sitä lannistaneet vaan päinvastoin se on työntänyt uusia kukkia meidän iloksi.






Kesällä pitää myös herkutella ja välillä ollaankin tehty suussa sulavia kakkuja ja muita naposteltavia.



Kesä on ihanaa aikaa. Nautin todella paljon tästä. Ihanat värit ja kaunis luonto ihastuttavat. Eilen illalla meni myöhään rannalla, kun taivas värjäytyi upean väriseksi ja kuvia piti ottaa toinen toisensa jälkeen.
Seuraavaksi tunnelmia eiliseltä illalta :)




Tästä tulikin kuvantäyteinen blogipostaus, mutta toivottavasti saatte iloa näistä kuvista. Haluan toivottaa teille ihanaa kesäpäivää ja tulevaa viikkoa 💜


sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Kesä ja terassi



Talomme edessä on aika iso terassi, jonka lasitimme muutamia vuosia sitten. Se olikin hyvä päätös, sillä terassille ottaa helposti tuuli ja kaikki lumi ja tuulen mukana kulkeutuva roska ajautuivat aiemmin terassille. 


Lisäksi keväällä ja syksyllä lasitus suojaa kylmältä tuulelta, jolloin terassilla on hieman lämpimämpää.


Kesällä tosin lämpötila nousee helposti liiankin kuumaksi, jolloin lasituksen ikkunoita on syytä aukoa. 
Terassilla on mukava aterioida, istua perheen tai ystävien kesken. Onpa siellä mukava istahtaa joskus ihan itsekseen ja napata käsiin joku neuletyö. Tällä hetkellä minulla on kesken villasukkien neulominen.


Olen joskus ommellut kuvassa näkyvän tyynyn. Se palvelee vieläkin oikein hyvin ja sopii minusta mukavasti tuohon terassin sohvalle.


Kesän kukat on vielä laittamatta. Onneksi nyt vaikuttaa siltä, että sää on lämpenemässä ja yöpakkasia ei enää toivottavasti tule. Terassille tulevat kukat pitäisi olla kuumuutta kestäviä ja mielellään ei liian työläitä ;). Jos sinulla on antaa sopivia kukkaideoita, niin otan mielelläni niitä vastaan :)

Tänään juhlimme siskoni syntymäpäiviä heidän kotipihallaan ja eilen saimme viettää sukulaispojan ylioppilasjuhlia heidän kotipihallaan. Kesällä tulemme jossain vaiheessa juhlistamaan poikamme ylioppilasjuhlia, kunhan hän ensin kotiutuu armeijasta. Tarkoitus on hyödyntää silloinkin terassia ja omaa kotipihaa. Toivottavasti saamme paljon kauniita ja aurinkoisia kesäpäiviä.

Ilokseni huomasin saaneeni uusia lukijoita blogiini. Jos haluatte vinkata omista blogeistanne, niin se olisi kiva.

Aurinkoista päivää sinulle!





sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Hetkiä, joista nautin



 Toukokuu on alkanut kovin kylmässä säässä. Aurinko on onneksi näyttäytynyt melko useasti. Nautin sydämeni pohjasta hetkestä kun voi istua terassilla ja antaa auringon paistaa kasvoilleni. 
Auringon antama energia talven jälkeen on melkein käsin kosketeltavaa :)


Tänään on kovin pilvinen ja viileä sää. Lämpötila on noin + 5 paikkeilla. On siis oikein oivallinen keli istua koneen ääressä ja päivittää taas pienen tauon jälkeen blogia.


Kuvat, joita tänään jaan, on otettu eilen aamulla. Aamu aurinko paistaa ihanasti meidän olohuoneeseen. Tämä hetki ei kestä kauan, sillä takapihan metsä on melko suojaava ja aurinko helposti jää puiden varjoon ja antaa pian säteensä toiselle puolelle taloa.



Tämän kauniin kukan sain tyttäreltäni ja hänen puolisoltaan äitienpäivänä. Yritän pitää sen yhtä eloisana ja kauniina kuin hetkenä, jona kukkalähetti sen toi minulle. 


Auringonlaskukuvat ovat viikon, parin takaisia. Nämä hetket rannalla kauniin luonnon ääressä on toinen asia, joista nautin sydämeni pohjasta:). Nämäkin hetket voimaannuttavat ja tuovat ihanaa energiaa sisälleni.

Onnellisia hetkiä sinulle lukijani 💗



perjantai 10. huhtikuuta 2020

Pääsiäisen viettoa



Tänä vuonna pääsiäisen vietto sujuu oman perheen kesken. Toki usein muulloinkin näin on tapahtunut, mutta nyt ei isovanhemmat ole joukossamme. Tänä vuonna mennään näin, mutta varmasti ensi vuonna sitten voimme kokoontua isommallakin porukalla.

On ollut ihanaa järjestää kotona etäkahvihetkiä omien läheisten kanssa. Muutama päivä sitten kahviseuranamme oli tyttäremme ja hänen miehensä. Tietokone kahvipöydällä toi nämä rakkaat ihmiset meidän lähelle. Tänään vietimme etähetkeä sisarusteni perheiden kesken. 


Perinteinen trullikiertäminen jää lapsilta väliin, mutta kotonakin voi keksiä jotain kivaa ja siksipä päätimme piilottaa herkkuja eri puolille kotia ja lapset saavat niitä kartan kanssa huomenna aamusta etsiä.




Tänään oli ihmeellisen kaunis aurinkoinen päivä. Istuskelimme terassilla ja annoimme auringon lämmittää kasvoja. Mustarastaat ovat jälleen saapuneet ja niiden ihmeellisen kaunis laulu ilahduttaa meitä joka päivä. Nyt on kevään aika 💛

Ihania päiviä teille ja läheisillenne!





sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Röyhelömekko



Etätyöt, etäkoulu ja päivät kotona alkavat olla jo aika arkea. Eipä olisi uskonut muutama viikko sitten, että tällaisessa elämäntilanteessa ollaan. Tuntuu myös oudolta, että sama asia koskettaa kaikkia maapallon asukkaita. 
Kuinka moni elää pelon ja ihmetyksen vallassa. Normaali elämänrytmi ja tottumukset voivat muuttua niin nopeasti. 
Onneksi uusi arkimuoto on asettunut perheeseemme loppujen lopuksi oikein hyvin. Päivät toistuvat aika pitkälti samanlaisina ja jatkuvasti tuntuu olevan perjantai ja viikonloppu.



Nämä kotipäivät ovat saaneet minut taas innostumaan ompelusta. Olen muutaman vuoden kerännyt kaappiini erilaisia lastenvaatekankaita ja olen jo ehtinyt huolestua saanko tehtyä niistä mitään vai katsonko niitä muutaman vuoden päästä ja harmittelen, kun kuosit eivät enää uppoa tai en tiedä kenelle niistä enää tekisin. 

Vajaa neljävuotias lapsenlapsemme katseli vastikään kangaskaappiani ja huokaili ihastuksesta, että miten ihania kankaita ja kyseli minulta ovatko ne hänelle. Totesin, että kyllä ne hänelle ovat ja yhdessä valittiin kankaita, jotka leikkasin paidoiksi tai mekoiksi.

Yllä olevissa kuvissa on yksi yhden illan surautus. Lainasin tyttösen paitaa ja leikkasin sitä hyödyntäen tällaisen mekon. 



 Kyllähän tämä liikkumattomuus ihmeesti rauhoittaa ja laittaa ajatukset uusiin muotoihin. Niin monet asiat ja tilanteet, jotka hetki sitten olivat niin itsestäänselvyyksiä ja rutiineja, ovat nousseet omissa ajatuksissa suureen arvoon ja arvostukseen. 


Kevään ja kesän tulo tulevat niin oikeaan aikaan. Auringon energialla on ihmeellinen voima. Miten ihana onkaan istahtaa terassille ja antaa auringon lämmittää kasvoja ja samalla saa kuunnella lintujen liverrystä. Silloin tuntuu niin vahvasti, että kohta on kesä ja tulee aika, jolloin muistellaan tätä hetkeä yhtenä hyvin erilaisena kokemuksena.

Ehkä minulla on nyt enemmän aikaa tulla käymään täällä blogissa kertomassa terveisiä. Ehkä :) Ompelujuttuja saattaa tulla tänne enemmänkin jos ompelujumi pysyy piilossa;)

Voikaa hyvin ja nautitaan aurinkoisista päivistä!
Hyvää Palmusunnuntaita teille 💛